Stefanović: Sve osnovne škole na Voždovcu pokrivene kamerama
Foto: Zorana Jevtic

Ministar obišao policijsku stanicu

Stefanović: Sve osnovne škole na Voždovcu pokrivene kamerama

Beograd -
Video nadzor postoji i na teritoriji opština Zemun, Vračar i Savski venac, a mi ćemo sa ovim aktivnostima nastaviti, poručio ministar

BEOGRAD - Svih 15 osnovnih škola na teritoriji opštine Voždovac pokriveno je video nadzorom, a zahvaljujući ovom sistemu do sada je rešeno 18 krivičnih dela, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

"Do sada je rešeno 18 krivičnih dela zahvaljujući ovom sistemu. Video nadzor postoji i na teritoriji opština Zemun, Vračar i Savski venac, a mi ćemo sa ovim aktivnostima nastaviti", rekao je Stefanović novinarima u Policijskoj stanici Voždovac u Beogradu.

On je istakao da će jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i njega kao ministra u budućnosti da bude "što više policajaca u jedinicima, mesnim zajednicama i u kontaktu sa građanima". Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić kazao je da je postavljanje video nadzora u osnovne škole prva faza, te najavio da će biti obuhvaćene i srednje škole na teritoriji te opštine. "U trećoj fazi obuhvatićemo sve predsednike skupština stanara koji se izjasne da žele da im obezbedimo ulaz u zgradu", rekao je Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja