SMANJENJE PLATA: Tri sindikata GSP za sutra najavili štrajk
Foto: Nebojša Mandić

Mirni protest

SMANJENJE PLATA: Tri sindikata GSP za sutra najavili štrajk

Beograd -
Pored smanjenja plata zaposlenima u javnom sektoru na republičkom nivou, zaposlenima u GSP-u plata je dodatno smanjena za 30 odsto u prethodna dva meseca", kazao je predsednik Saobraćajnog sindikata Aleksandar Jokić

BEOGRAD - Zaposleni u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) u Beogradu započeće u četvrtak u 13 časova štrajk zbog toga što su im u prethodna dva meseca umanjene zarade.

"Pored smanjenja plata zaposlenima u javnom sektoru na republičkom nivou, zaposlenima u GSP-u plata je dodatno smanjena za 30 odsto u prethodna dva meseca", kazao je predsednik Saobraćajnog sindikata Aleksandar Jokić.

"Sindikati smatraju da smo neopravdano kažnjeni i tražimo da nam neko objasni zašto. Mi odgovorno obavljamo svoj posao", kazao je Jokić.

Predsednik sindikata "Evrovozač", Jovan Maljević kazao je da sindikati ne žele da blokiraju saobraćaj, ali da će, ako posle mirnog protesta ne budu imali nikakav odgovor gradske uprave, morati da radikalizuju protest.

Kako je rečeno, u mirnom protestu učestvovaće radnici GSP koji tada ne budu bili u smeni.

Saopšteno je i da štrajk zaposlenih u GSP-u podržava pet sindikata: Sindikat GSP Nezavisnost koji je najveći, Sindikat Raj, Sindikat vozača, Saobraćajni sindikat i Sindikat Evrovozač.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja