UDES NA NOVOM BEOGRADU: U sudaru tramvaja povređeno 7 putnika i oba vozača
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Lakše povrede

UDES NA NOVOM BEOGRADU: U sudaru tramvaja povređeno 7 putnika i oba vozača

Beograd -
Nesreća se dogodila kada je došlo do sustizanja dva tramvaja i naletanja

BEOGRAD - U sudaru dva tramvaja na liniji 9L koji se dogodio na uglu ulica Milentija Popovića i Bulevara Mihajla Pupina na Novom Beogradu povređeno je sedam putnika i dva vozača.

Nesreća se dogodila oko 9.12 sati kada je došlo do sustizanja dva tramvaja, a zatim i naletanja. U sudaru lakše je povređeno sedam putnika koji su kolima Hitne pomoći prebačeni u Urgentni cenatar. Na oba tramvaja je pričinjena materijalna šteta.

Očevici koji su bili prisutni kažu da se nesreća dogodila kada vozač drugog tramvaja nije uspeo svoje vozilo da zaustavi na vreme i direktno se zakucao u zadnji deo prvog tramvaja, koji je skretao u pravcu prema Tramvajskom mostu.

Prema poslednjim informacijama niko od njih uključujući i vozače tramvaja nije životno ugrožen.

Prema rečima potparolke Hitne pomoći dr Nade Macure u intervencij su učestvovale dve ekipe Hitne pomoći. Jedna lekarska ekipa prevezla je troje putnika, a druga četvoro i oni su prebačeni u Urgentni centar.

- Vozač drugog tramvaja, muškarac oko 47 godina zadobio povredu glave i ima amneziju. Prevežen je u Urgentni centar, na neurohirurgiju i on jedini nije mogao da rekonstruiše događaj. Vozač prvog tramvaja je žena oko 40 godina i ima tupu povredu glave - kaže Macura. Ostali putnici su zadobililakše povrede, tupe povrede kolena i leđa.

Tramvajski saobraćaj je u prekidu, a na tom delu Novog Beograda nastala je velika kolona.

Stručne ekipe GSP su oko 10.10 sa šina uklonile posle završenog policijskog uviđaja oba tramvaja, posle rasčišćavanja šina tramvajski saobraćaj je normalizovan.

( RTV Pink/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track