VESIĆ O POSETI MOSKVI: I Beograd uskoro dobija centar za upravljanje saobraćajem
Foto: Dragan Kadić

Iskustva iz ruske prestonice

VESIĆ O POSETI MOSKVI: I Beograd uskoro dobija centar za upravljanje saobraćajem

Beograd -
Većina semafora na najvažnijim raskrsnicama u gradu, prema Vesićevim rečima, sami bi mogli da određuju režim svog rada u odnosu na gustinu saobraćaja

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da se iskustva Moskve mogu iskoristiti u oblasti saobraćaja i da je cilj da se u Beogradu formira centar za upravljanje saobraćajem.

Vesić, koji je bio u delegaciji Beograda, koja je posetila Moskvu, najavio je na RTS-u da je cilj da se u Beogradu formira centar za upravljanje saobraćajem, odnosno da se doradi postojeći operativni centar.

Većina semafora na najvažnijim raskrsnicama u gradu, prema Vesićevim rečima, sami bi mogli da određuju režim svog rada u odnosu na gustinu saobraćaja.

Gradski menadžer je najavio da će se, takođe, pokušati i da "kada vozite kola i želite da skrenete u neku ulicu, u početku te ulice vidite koliko ima parking mesta u toj ulici".

Vesić je objasnio da bi se na taj način rešili problemi, jer sada "između 30 i 40 minuta dnevno jedan vozač traži parking", čime se stvara gužva i usporava vožnja.

On je istakao da se pokušava uspostaviti saradnja Beograda sa svim velikim gradovima Evrope i sveta, da su organizovane posete Londonu i Parizu i razgovori sa predstavnicima Barselone.

Vesić je rekao da je naručena nova oprema za merenje nivoa buke i da "'Bir fest'", koji inače svake godine pravi problem određenom broju građana zbog buke, "ove godine neće moći da radi posle 12 sati u smislu muzike, a vikendom posle dva sata".

Gradski menadžer je pozvao građane da, kada god imaju problem sa bukom, to prijave "Beokom servisu".

Na pitanje o parkiranju u Beogradu, Vesić je ukazao da je omogućeno onima, koji plate u roku od osam dana, kazna bude dvostruko niža, da je već prvog dana naplata bila povećana za skoro 250 odsto. Podsetivši da je pre nekoliko dana stupila na snagu odluka da se urednim platišama, koje godinu dana plaćaju "Infostan", omogući dodatni popust od sedam odsto, Vesić je dodao da je više od 130.000 domaćinstava u Beogradu iskoristilo taj popust.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track