Najnovije vesti

VESIĆ O MLADENOVCU: Raspuštanjem skupštine, opštinu uvodimo u legalno stanje
Foto: Zorana Jevtic

Odbornici odlučuju

VESIĆ O MLADENOVCU: Raspuštanjem skupštine, opštinu uvodimo u legalno stanje

Beograd
Vesić je, obrazlažući taj predlog, objasnio da je predsednik opštine Mladenovac Dejan Čokić smenjen, a da u zakonskom roku nije izabran novi

BEOGRAD - Beogradski parlament raspravlja danas o raspuštanju Skupštine opštine Mladenovac, a gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se ta opština vraća u „legalno stanje“.

Vesić je, obrazlažući taj predlog, objasnio da je predsednik opštine Mladenovac Dejan Čokić smenjen, a da u zakonskom roku nije izabran novi.

Sekretar Skupštine opštine Mladenovac je, dodao je Vesić, obavestio Skupštinu Beograda da nije izabran novi predsednik, čime su se stekli uslovi da bude formiran privremeni ogan.

"Time Skupština Beograda obezbeđuje da Opština Mladenovac nastavi da radi i da građani ne trpe“, naveo je Vesić, ističući da će Privremeni organ nastaviti da izvršava sve funkcije opštine, obezbediti da građani mogu da obavljaju poslove, pripremiti predstojeće izbore...

"Verujem da će sve odborničke grupe glasati za ovaj predlog, jer ispunjavamo zakon“, naveo je Vesić i dodao da su sve odborničke grupe dale preloge za svoje predstavnike u privremenom organu.

Vesić je podsetio i da je Agencija za borbu protiv korupcije donela odluku da Čokić ne treba da se bavi javnim poslovima, što je potvrdio i sud.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...