TROPSKE VRUĆINE U BG: Cisterne s vodom na 7 punktova u centru
Foto: JKP Beogradski Vodovod

Do 18 sati

TROPSKE VRUĆINE U BG: Cisterne s vodom na 7 punktova u centru

Beograd -
Lokacije na kojima građani mogu potražiti osveženje su Trg Republike kod Staklenca, donja okretnica na Zelenom vencu, Trg Slavija, Pionirski park, Železnička stanica ka bolnici Sveti Sava, Ekonomski park i kod Autobuske stanice u parku Bristol

BEOGRAD - Zbog najavljenih tropskih vrućina danas će do 18 sati na prometnim gradskim lokacijama biti postavljene cisterne s vodom za piće.

Lokacije na kojima građani mogu potražiti osveženje su Trg Republike kod Staklenca, donja okretnica na Zelenom vencu, Trg Slavija, Pionirski park, Železnička stanica ka bolnici Sveti Sava, Ekonomski park i kod Autobuske stanice u parku Bristol.

Kako je navedeno na sajtu Gradske uprave, cisterne će biti postavljene i na Sajmu, u blizini spoljnih biletarnica, kao i u Bulevaru oslobodenja uz stajalište "Karađorđev park", ka Narodnoj biblioteci Srbije.

Cisterne i u podavalskim naseljima

Tokom dana cisterne sa vodom biće postavljene i u podavalskim naseljima i to u naseljima Zuce i Beli Potok tri cisterne, a u Pinosavi, Ripnju, Stepašinovcu, Ripnju i Šupljoj steni po jedna cisterna. Takođe, u naselju Leštane u ulici Petra Živkovica biće postavljena jedna cisterna, dok će i u centru Leštana, kod vrtića i Doma zdravlja biti dve cisterne. Po jedna cistrena biće postavljena u Vrčinu, Pudarcima, Vinči, Makiškoj koloniji i azilu "Kovilovo", dok će u Ritopeku, u Maksima Gorkog, Rada Končara, Belićkoj i Tetovskoj uilici biti postavljene dve cisterne. U Barajevu će biti raspoređene četiri cisterne od 12 sati. Nadležni apeluju na građane da racionalno troše vodu, ne pune bazene i ne zalivaju bašte, kako bi oni koji žive u višim delovima grada imali normalan pritisak vode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track