NOĆ U BEOGRADU: Samo jedna saobraćajka, lekare najviše zvali asmatičari i srčani bolesnici
Foto: Marina Lopičić

111 intervencija

NOĆ U BEOGRADU: Samo jedna saobraćajka, lekare najviše zvali asmatičari i srčani bolesnici

Beograd -
Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćali astmatičari, srčani, osobe sa hipertenzijom i alkoholisane, istakla je portparol Hitne pomoći

BEOGRAD - Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 111 intervencija od kojih 17 na javnim mestima, a dogodio se saobraćajni udes u kojem je jedna osoba povređena.

Kako je izjavila portparol Hitne pomoći Nada Macura, muškarac star oko 51 godinu povređen je u udesu koji se dogodio oko 19.25 časova na Zrenjaninskom putu.

Muškarac je zadobio istegnuće vrata i povredu slabinskog dela leđa, a prevezen je na VMA, rekla je Macura.Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćali astmatičari, srčani, osobe sa hipertenzijom i alkoholisane, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je u Beogradu za protekla 24 sata obavila 251 intervenciju od kojih 66 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Macura je upozorila da ubrzani hod u hladno jutro može doprineti bržem nastanku bolova u grudima i astmatičnog napada i da bi zato starije osobe trebalo da ostanu kod kućea, a da u nabavku ili šetnju krenu kasnije, kada poraste temperatura vazduha.

Zbog mogućih respiratornih infekcija, potrebno je čuvati imunitet, uzimati vitamine, tople napitke, med, limun, voće i povrće, poručila je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala i nošenje adekvatne toplije odeće i komforne obuće, provetravanje prostorija i oprez u saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track