Najnovije vesti

GIK: U Beogradu do 10 sati glasalo 10,59 odsto birača

Izbori 2012

GIK: U Beogradu do 10 sati glasalo 10,59 odsto birača

Beograd
Najviše glasača izašlo na birališta u opštini Surčin 14,54 odsto i u opštini Lazarevac 14,26 procenata, a u Grockoj najmanje 6, 68 odsto glasača

BEOGRAD  - U Beogradu je do 10 sati na opštim izborima glasalo 10,59 odsto birača izjavio je danas predsednik Gradske izborne komisije Beograda Ivan Šebek.

Šebek je rekao da je najviše glasača izašlo na birališta u opštini Surčin 14,54 odsto i u opštini Lazarevac 14,26 procenata.

Najslabiji odziv birača prema podacima GIK-a je u opštini Grocka, gde je do 10 časova glasalo 6, 68 odsto glasača. Opština Stari grad još nije dostavila podake o odzivu glasača.

Sledeći podaci o odazivu birača u Beogradu trebalo bi da budu saopštenio oko 15. sati.

U Beogradu je u sedam sati otvoreno svih 1.172. biračka mesta za predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore, a izbori za sada protiču bez problema i neregularnosti.

Na izborima za Skupštinu grada Beograd,koja ima 110 mesta, učestvuje 16 stranaka, koalicija i grupa građana.Pravo glasa ima 1.576.812 birača.

Prva na izbornoj listi u Beogradu je koalicija "Izbor za bolji Beograd - Dragan Đilas" koju predvodi Demokratska stranka, a pod brojem dva je izborna lista Srpske radikalne stranke - dr Vojislav Šešelj.

Na trećem mestu su "Zoran Stanković - Ujedinjeni regioni Srbije", pod rednim brojem četiri je lista Liberalno-demokratske partije "Čedomir Jovanović - Preokret", a peta je lista Srpske napredne stranke "Pokrenimo Beograd - Tomislav Nikolić".

Izborna lista broj 6. nosi naziv "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica, sedma je koalicija oko socijalista pod nazivom "Ivica Dačić - SPS,PUPS,JS - Milan Krkobabić, dok je pod rednim brojem osam Grupa građanaPokret prigradskih opština - Jovan Sretković Jole.

Na devetom mestu izborne liste je Pokret radnika i seljama, deseti je NSD Beograd - dr Dušan Janjić, a 11. su Dveri za život Beograda.

Pod rednim brojem 12. nalazi se izborna lista Komunistička partija - Josip Broz, 13. je Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković, dok je na 14. mestu Reformistička stranka - Mirko Beoković.

Izborna lista broj 15. je Srpska monarhistička stranka "Srpska sloga" - Ljubomir Simić, a poslednja na izbornj listi je stranka Nijedan od ponuđenih odgovora.

Prema Zakonu o lokalnim izborima, konstitutivnu sednicu skupštine lokalnih samouprava saziva predsednik skupštine iz prethodnog saziva u roku od 15 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...