HAOS U BEOGRADU: Popravlja se čak 50 ulica u gradu
Foto: Aleksandar Jovanović

Od kuće do posla i od posla do kuće stići je nemoguće

HAOS U BEOGRADU: Popravlja se čak 50 ulica u gradu

Beograd -

Tokom leta u gradu ne samo da nije bilo građana nego je prava retkost bila videti i putare. Početkom ovog meseca i jedni i drugi su izašli na ulice

Beogradski putari kao da su čekali da se završe godišnji odmori i da se ljudi vrate u grad, pa da tek onda započnu obimnije radove širom prestonice.Zato je u Beogradu nastao totalni haos, te gotovo da nema dela grada u kom ne dolazi do saobraćajnog kolapsa.Tokom jula i avgusta grad je bio polupust - reklo bi se idealan za putare - ali oni u tome kao da nisu videli priliku za radove već su čekali septembar da s punom opremom izađu na ulice i krenu da ih prekopavaju...

Sad su našli... Prošli odmori, sad da se radi
Sad su našli... Prošli odmori, sad da se radi

Redovno održavanjeVozačima ne ostaje ništa drugo nego da se strpe i da krenu bar petnaestak minuta ranije gde god da su pošli.U „Beograd putu“ kažu da trenutno izvode radove na oko 50 lokacija na gotovo svim beogradskim opštinama. Odbacuju tvrdnju da su se putari na ulicama iznenada pojavili tek ovih dana i tvrde upravo suprotno.- Na najvećem broju lokacija reč je o redovnom održavanju, sanaciji oštećenja nastalih radom drugih preduzeća i krpljenju udarnih rupa. U dogovoru s investitorom, Direkcijom za puteve, nastojali smo da radove na većini velikih gradilišta završimo do 1. septembra kako bismo sprečili stvaranje gužvi - navode u ovom preduzeću.

Letos nije vremena za popravke... Radovi oko Pančevačkog mosta
Letos nije vremena za popravke... Radovi oko Pančevačkog mosta

Gubljenje živaca- Celo leto skoro da nismo ni viđali putare, vozili smo po rupama i neravnim putevima, a sad su se, evo, odjednom stvorili. Osim što će im trebati više vremena da stignu tamo gde su pošli, vozači moraju da se pripreme i na to da će mnogo živaca izgubiti u putu. Takođe, problem je što su i temperature velike, pa to stvara dodatnu nervozu - priča nervozno jedan beogradski taksista.

Nije haos samo zbog saobraćaja čišćenje kanalizacijeGOV.A IZ SKUPŠTINE BLOKIRALA ULICE U CENTRUU samom centru grada juče je došlo do pravog kolapsa, i to baš kod Narodne skupštine, a razlog za to su - fekalije. Naime, „Beogradski vodovod i kanalizacija“ ispirali su kanalizacionu mrežu u delu kod Skupštine i vršili sanaciju defekta u Kosovskoj ulici. Zato je ta ulica, u delu od Vlajkovićeve do Palmotićeve potpuno zatvorena za saobraćaj i tako će ostati do sutra u 20 časova.

Letos nije vremena za popravke... Radovi oko Pančevačkog mosta
Letos nije vremena za popravke... Radovi oko Pančevačkog mosta

Gužva u najaviZATVARA SE PANČEVAČKI MOSTSaobraćaj na rampi petlje Pančevačkog puta iz smera Pančeva ka Beogradu i Zrenjaninu zatvoren je sinoć u 23 časa zbog rekonstrukcije dva nadvožnjaka. Zvanično nije navedeno kad će petlja biti otpetljana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track