Uspešno završen još jedan mesec čistoće
Foto: Beoinfo

Čistoća

Uspešno završen još jedan mesec čistoće

Beograd -
Posle prvomajskog uranka sa gradskih izletišta pokupljeno oko 150 kubika raznog smeća, a prvog vikenda u mesecu, odneta su 5.452 kubna metra kabastog otpada

BEOGRAD - Već drugu godinu zaredom JKP „Gradska čistoća” u maju, pojačavajući redovne aktivnosti, sprovodi „veliko spremanje” Beograda.

Da je akcija i ove godine bila veoma uspešna, najbolje govore brojke. Tako je posle prvomajskog uranka sa gradskih izletišta pokupljeno oko 150 kubika raznog smeća, a prvog vikenda u mesecu, koji je tradicionalno posvećen uklanjanju rashodovanog nameštaja i bele tehnike, odneta su 5.452 kubna metra kabastog otpada.

Sa „divljih” deponija širom Beograda tokom druge majske nedelje odneta su 803 kubna metra raznog smeća, a sa „divlje” deponije u blizini „Belvila” 25.000 kubika otpada. U saradnji sa drugim preduzećima sa te lokacije uklonjeno je ukupno 42.000 kubika smeća.

U trećoj nedelji intenzivnije se radilo na pražnjenju septičkih jama za sva domaćinstva u prigradskim naseljima koja još nisu priključena na gradsku kanalizacionu mrežu. Tokom majske akcije ispražnjeno je 112 jama, a akcija se nastavlja za oko 300 domaćinstava koja su se već prijavila za čišćenje. Inače, nedeljno se u proseku očisti 70 do 80 septičkih jama.

Tokom poslednje majske nedelje, ekipe JKP „Gradska čistoća” očistile su i oprale površinu od 223.000 kvadratnih metara međublokovskog prostora širom Beograda i odnele ukupno 165 kubika raznog smeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja