Nikolić: Nadam se da će DS i SPS imati mandatara
Foto: Tanjug

Nikolić: Nadam se da će DS i SPS imati mandatara

Politika -
Ako ne onda ću morati da "guram" parlamentarne stranke da se pregovori o formiranju vlade, poručio predsednik Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da se nada da će Srbija do ponedeljka imati mandatara za sastav vlade I da će pregovori koje Demokratska stranka i koalicija oko socijalista vode od 8. maja urodili plodom.

Srbija, naglasio je Nikolić, nema vremena za čekanje, što je svima jasno kako u zemlji tako I u svetu kome je važno da Srbija ima vladu. "Nadam se da su pregovori koje Demokratska stranka i koalicija oko socijalista vode od 8. maja urodili plodom i da ćemo uskoro imati mandatara, a ako ne onda ću morati da "guram" parlamentarne stranke da se pregovori o formiranju vlade ubrzaju", rekao je Nikolić novinarima u Skupštini Srbije nakon što je položio zakletvu.

Predsednik je dodao da se neće ustručavati da pomogne u rešavanju problema u Srbiji i da njegov govor prilikom polaganja zakletve nije bio "kurtoazan, nego programski". Nikolić je precizirao da je to bio programski govor i da želi da sarađuje sa vladom bez obzira ko će je formirati. Govoreći o kohabitaciji Nikolić je naglasio da ukoliko bi do nje došlo, to je stvar ideje i nema veze sa privatnim odnosima. "Ili će predsednik i premijer sarađivati na istim idejama ili će sučeljavati ideje. Gađani Srbije odlučuju šta je bolje", rekao je Nikolić koji smatra da je bila "gora kohabitacija kada je Boris Tadić bio predsednik, a Vojislav Koštunica premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track