BEOGRAĐANI, PRIJAVITE UDARNE RUPE: Na sanaciji angažovano 20 ekipa
Foto: Beta

Apel gradskog menadžera Gorana Vesića

BEOGRAĐANI, PRIJAVITE UDARNE RUPE: Na sanaciji angažovano 20 ekipa

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će saniranje udarnih rupa na prioritetnim saobraćajnicama u Beogradu trajati još nedelju dana i apelovao na građane da putem Beokom servisa prijavljuju probleme na ulicama.

Vesić je rekao da je sređivanje rupa na kolovozu, kojih je usled ledenog talasa mnogo, počelo pre nedelju dana, nakon prestanka padavina i rasta temperature. Prema procenama nadležnih službi u najužem centru grada ima više od 6.000 kvadrata površine pod udarnim rupama.

Za taj posao angažovano je 20 ekipa, a prednost imaju ulice prvog prioriteta, odnosno oko 1.600 kilometara ulica kojima se kreće javni prevoz.

Vesić je naglasio da su te sanacije vanredan deo posla koji se radi tokom zimske sezone, dok 1. marta počinje realizacija programa redovnog održavanja ulica u Beogradu.

Gradski menadzer najavio je veće rekonstrukcije saobraćajnica u Beogradu i skoro objavljivanje desetogodišnjeg plana uređenja svih ulica prvog prioriteta.Nakon što se ovi veliki projekti realizuju biće mnogo manje rupa na gradskim ulicama i ovaj problem će moći da bude trajnije rešen.

(Tanjug/Studio B)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track