Upucan mladić kod Sava centra

Upucan mladić kod Sava centra

Beograd -
Ekipe beogradske Hitne pomoći imale su tešku noć tokom koje su imale 149 intervencija, među kojima je bilo saobraćajnih nesreća, uboda nožem

BEOGRAD - Ekipe beogradske Hitne pomoći imale su tešku noć tokom koje su imale 149 intervencija, među kojima je bilo saobraćajnih nesreća, uboda nožem i tvrdnji da je ženi autobus prešao preko noge, izjavila je Portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U Urgentni centar na reanimaciju prevezen je mladić (21) koji je oko 5.10 upucan kod Sava centra, južnog ulaza, rekla je doktorka Macura, i dodala da je mladić imao vidnu ustrelnu ranu ispod desnog rebarnog luka.

Oko 19.30 kod restorana Franš, povređen je motociklista (24) koji je zbog tupih povreda prevezen u Urgentni centar, kazala je Macura.

Oko 23.30 ekipe su intervenisale u ulici Kneza Miloša na poziv žene (65) koja je tvrdila da joj je autobus prešao preko noge. Ona je zbog tupe povrede skočnog zgloba i levog lakta odvezena u Urgentni centar.

Ženska osoba (39) oko 20.30 zadobila je u saobraćajnoj nesreći tupe povrede stomaka zbog kojih je zbrinuta u Urgentni centar.

Muškarac oko 40 godina, vozač navodno, zadobio je ogoljotinu leve podlaktice, kazala je doktorka Macura i dodala da je povređeni odbio transport u bolnicu.

Prema njenim rečima, tokom noći najviše su se javljali srčani bolesnic, ljudi sa hipertenzijom, a bilo je i alkohoslisanih, padova, različitih povreda.

Macura je navela da je jučerašnji dan bio jedan od rekordnih po broju intervencija - 191, od čega su 64 bile na javnom mestu i dodala da je tome doprinelo to što građani ne poštuju savete.

Porptarolka Hitne pomoći apelovala je na građane da ne izlaze od 11 do 16 sati, da zaštite glavu, piju vodu, nose garderobu od prirodnih tkanina svetle boje i da se rashlađuju tako što ruke do lakta stave pod hladnu vodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track