KURIR SAZNAJE:  Zoran Jovanović novi gradski sekretar za sport i omladinu
Foto: Printscreen Youtube

Grad Beograd

KURIR SAZNAJE: Zoran Jovanović novi gradski sekretar za sport i omladinu

Beograd -

BEOGRAD - Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, mr Zoran Jovanović (51), novi je gradski sekretar za sport i omladinu grada Beograda.

Dosadašnji gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak inače nekada uspešni vaterpolista, postavljen je za novog gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Biografija novog gradskog sekretara za sport i omladinu grada Beograda

Zoran Jovanović je rođen 1965. godine u Beogradu. Bivši je jugoslovenski i srpski košarkaš, igrao je na poziciji centra. Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1990. godine i na Evropskom prvenstvu 1991. godine. Klupsku karijeru je počeo 1981. godine u OKK Beograd, bio je u Americi u Luizijana Stejtu, a u periodu 1987-1993. nosio je dres Crvene zvezde. Tokom karijere igrao je za Saragosu, Levski iz Sofije, Rabotnički iz Skoplja, Budućnost iz Podgorice, Vojvodinu iz Novog Sada. Sa Crvenom zvezdom je osvojio prvenstvo Jugoslavije 1993. godine, a sa ekipom Budućnosti iz Podgorice kup Jugoslavije 1998. godine.Igračku karijeru je završio 2000. godine. Obavljao je funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza Beograda.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 07.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track