(VIDEO) OVA ĆUPRIJA LEČI IMPOTENCIJU: Drvena vijagra odoleva rekonstrukciji
Foto: Youtube Screenshot/ Dnevnik Zapadne Srbije

Dokazano

(VIDEO) OVA ĆUPRIJA LEČI IMPOTENCIJU: Drvena vijagra odoleva rekonstrukciji

Beograd -

Meštani sela Zeoke u dragačevskom ataru uskoro bi trebali da dobiju rekonstruisan put, ali u tom poslu isprečila im se za sada drvena ćuprija koju ne žele da poruše.

Naime, mostić od brvana u mestu "Maniti vir" je po njihovom verovanju čudotvoran i leči potenciju pod kako kažu garancijom.Veoma je zanimljivo o kakvim se magijama radi. Most je od brvana, a jedna daska sa strane je skroz izbušena dok su u nju nabijeni dugački klinovi.

"To radi jedan naš čovek koji se razume u te stvari. On je ljudina po prirodi i nema kome nije priskočio u pomoć. Kada nam zmija ujede kravu, veruješ da samo odbroji nešto i sve nestane. Ovde kažu dolaze oni kojima da izvineš ona stvar neće da se digne. Provrte rupu na dasci neko kaže da tu nešto urade, on očita nešto a onda tu udari dobar klin i sve radi kao sat", kaže Tatomir Petrović.

Na drvenoj dasci ima tridesetak rupa, kroz koje su udareni klinovi. Međutim, brvno su više puta menjali jer je bilo skroz izbušeno. Ipak niko nije znao sa sigurnošću da tvrdi da li je terapija koju zovu dragačevska vijagra uspešna, niti šta se događa kada klin ispadne.

Aleksandar Petrović, meštanin, kaže da mostić ne sme da se ruši jer je grehota..,,Dolaze sa svih strana, da li pomaže ne znam, niko se do sada nije hvalio ali ja se ne slažem da ćupriju sruše. Zaobići ćemo je, a ona neka ostane gde jeste, prokopaćemo i napraviti betonski iznad njega”, kaže Aleksandar Petrović meštanin.

(Glas Zapadne Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track