Najnovije vesti

Opština Novi Beograd nagradila najuspešnije učenike sa svoje opštine
Foto: Promo

Opština Novi Beograd nagradila najuspešnije učenike sa svoje opštine

Beograd
14:52h

Opština Novi Beograd danas je nagradila najbolje učenike 20 osnovnih i šest srednjih novobeogradskih škola za postignute rezultate u protekloj školskoj godini. Nosioci Vukove diplome, sportisti i đaci generacije, njih oko 400, dobilo je književna dela priznatih srpskih pisaca.

Učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicma i direktorima škola sa Novog Beograda uspeh u daljem školovanju i radu poželeo je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

- Čestitam svima na kraju uspešne školske godine i želim vam da budete još uspešniji i bolji. Čast mi je da sam ovde sa vama a potpuno sam siguran da će jednog dana većina vas postizati značajne rezultate u oblastima u kojima se bude bavio, a ja ću moći da se pohvalim da sam bio predsednik opštine nekim sjajnim mladim ljudima i deci. Ubeđen sam da ćete i van granica naše zemlje, u budućnosti, predstavljati ne samo Novi Beograd nego i Beograd – poručio je Aleksandar Šapić na svečanoj dodeli nagrada najboljim učenicima.

Đaci generacije, kao i učenici koji su se istakli zapaženim rezultatima u protekloj školskoj godini ispraćeni su gromoglasnim aplauzima školskih drugova.

foto: Promo

Opština Novi Beograd godinama unazad podržava mlade Novobeograđane koje je za uspehe u školovanju do sada nagrađivala kako knjigama, tako i tablet računarima. Kao jedina opština u Srbiji, opština Novi Beograd je svim osnovcima dodelila kartice za besplatno plivanje na bazenu, koje učenici mogu koristiti tokom cele letnje sezone.

Najmlađi Novobeograđani tradicionalno i već godinama imaju priliku da pohađaju edukativne, kulturne i sportske besplatne programe, a za učenike završnog razreda osnovnih škola, i ove godine, opština je organizovala besplatnu pripremnu nastavu za upis u srednje škole.

Odgovornom socijalnom politikom opština Novi Beograd vodi brigu o svojim najmlađim građanima i kao jedan od prioriteta ističe upravo mlade i talentovane Novobeograđane, pa je tako i za predstojeće leto pripremila mnoge besplatne programe i sadržaje za sve njih.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...