OD 8.JULA KREĆE: Jednokratna pomoć porodiljama u Beogradu
Foto: Nebojša Mandić

oBJAVLJENA U SLUŽBENOM GLASNIKU GRADA

OD 8.JULA KREĆE: Jednokratna pomoć porodiljama u Beogradu

Beograd -

BEOGRAD - Odluka da sve porodilje u Beogradu, bez obzira da li su zaposlene ili ne ili na broj dece koji imaju, mogu da dobiju jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara, počeće da se primenjuje od 8. jula, izjavila je danas vršilac dužnosti gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ta odluka počeće da se primenjuje osmog dana od objavljivanja u Službenom listu Grada Beograda, odnosno od 8. jula. Zahtevi se podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu a potrebna je samo lična karta i izvod iz matične knjige rođenih za dete, čime je ceo proces umnogome pojednostavljen, rekla je Stanisavljević u jutarnjem programu Studija B.

Prema njenim rečima, odluka je održiva i sve porodilje mogu biti sigurne da će pomoć biti isplaćena na vreme, baš kao što se redovno isplaćuju i sve ostale pomoći u gradu u protekle tri godine.

Ona je podsetila da je prošle godine u Beogradu rođeno 17.649 beba, a da je oko 3.500 porodilja apliciralo za neku od pomoći grada.

" Nikada nije bio širi krug žena koji će moći da dobije ovu pomoć, govorimo o 14-15.000 žena koje će po prvi put dobiti pomoć grada. Treba podsetiti i da nezaposlene porodilje čiji su porodični prihodi manji od 10.000 dinara po članu domaćinstva mogu podneti zahtev i za pomoć od 25.000 dinara. Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku kojom želimo da osnažimo porodice i zato je i ova pomoć dostupna od 8. jula - kazala je Stanisavljević, prenosi Beoinfo.

Gradska sekretarka je istakla da su rebalansom budžeta grada obezbeđena potrebna sredstva i da je dobrim planiranjem obezbeđeno da pomoć ne kasni već da bude isplaćivana bez ikakvih zakašnjenja.

Budžet grada je u delu socijalne politike veoma je odgovoran ali i razvojan, jer ćemo do kraja godine otvoriti još dva nova kluba za stare i dva boravka za decu sa smetnjama u razvoju. Biće tu i drugih mera koje ćemo kreirati tokom godine jer nam je važno da naši sugrađani znaju da mogu imati poverenja u Grad Beograd i da će ako podnesu zahtev, pomoć dobiti na vreme, istakla je Stanisavljević.

( Kurir.rs/Tanjug/Foto Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track