OBNOVA OŠ U BEGALJICI: Obezbediti đacima da se u septembru vrate u klupe
Foto: Beoinfo

SLAVKO GAK OBIŠAO OŠ IVO LOLA RIBAR

OBNOVA OŠ U BEGALJICI: Obezbediti đacima da se u septembru vrate u klupe

Beograd -

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je juče radove na obnovi Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ u Begaljici, gde je prošle nedelje započeta sanacija objekta koji je izgoreo u požaru 2016.

Gak je predstavnike izvođača radova, firme „Jadran“, i „Mašinoprojekta“, zaduženog za stručni nadzor, pozvao da se striktno pridržavaju rokova kako bi 250 đaka ove škole u septembru moglo da se vrati u klupe.

Obilasku radova prisustvovali su i predsednik Skupštine Grocke Stefan Dilberović i direktorka škole „Ivo Lola Ribar“ Dragana Pešić.

- Ovo je veliki posao, ubrzali smo sve procedure, obezbedili novac, i sada je sve na izvođaču radova. Očekujem da sve protekne bez problema. Važno nam je da se ne kasni, ali i da posao bude završen kvalitetno, da deca dobiju bezbednu školu - rekao je Gak.

foto: Beoinfo

Vrednost ugovorenih radova na sanaciji škole u Begaljici iznosi 57,3 miliona dinara.

Izvođač radova ima rok od 60 dana da završi sve predviđene građevinske i građevinsko-zanatske radove i radove na svim instalacijama.

- Problema je bilo mnogo, počevši od činjenice da škola nije bila legalizovana, pa je administrativna procedura potrajala, ali sada je sve spremno za radove u punom jeku - rekao je Gak.

Osnovna škola u Begaljici je izgorela u požaru 23. aprila prošle godine, a nakon zahteva Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije je obezbedila novac.

Kurir / E.K.

Foto: Beoinfo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo dokaza kako Vučić pokušava da ugasi Kurir i otme AMG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track