POD KONTROLOM: Deponija u Pančevu planula zbog velikih vrućina
Foto: Dragan Kadić

LOKALIZOVAN POŽAR NA SMETLIŠTU

POD KONTROLOM: Deponija u Pančevu planula zbog velikih vrućina

Beograd -

Pošto je deponija u Vinči nedeljama gorela, ista sudbina zadesila je i staru pančevačku deponiju, na kojoj je juče izbio požar zbog, kako se pretpostavlja, vrućina koje ovih dana ne jenjavaju.

Vatrogasne jedinice su lokalizovale požar. Kako saznajemo, plamen je ugašen, ali dima i dalje ima. Komunalna preduzeća „Zelenilo i „Vodovod i kanalizacija“ takođe su izašla na teren sa građevinskim materijalom i cisternama.

Vatrogasci su juče popodne preventivno polivali delove deponije koji nisu goreli, a koji zbog visokih temperatura prete da ponovo buknu. U toku je i merenje aerozagađenja zbog dima u Pančevu. Kako javljaju iz gradske uprave Pančeva, stanovništvo i objekti oko deponije nisu ugroženi, stanje se prati, te će javnost biti obaveštena o bilo kakvim promenama na deponiji.

Meštani Pančeva koji žive u blizini deponije uplašeni su za svoje zdravlje.

- Posle onoga u Vinči, moram da priznam da smo uplašeni. Ko zna kakvi se sve otrovi nalaze u dimu koji nas okružuje. Kao da živimo u džungli! - pričaju žitelji Pančeva.

Oni se plaše da će ekstremne vrućine pogoršati stanje na deponiji.

- Nadamo se da će se vatra smiriti - kažu Pančevci.

Autobus za transfuziju

SKRAĆENO ZBOG VRUĆINA

Autobusi za transfuziju krvi će zbog ekstremnih vrućina raditi skraćeno. Danas će autobus na Novom Beogradu, kod „Delta sitija“, raditi od 10 do 14 sati, dok će onaj kod „Super Vera“, na istoj opštini, raditi od 9 do 14 sati. Sutra će autobus na Vidikovcu, kod Crkve Svetog Preobraženja Gospodnjeg, raditi od 9 do 14 sati.

Kurir / D. STAMENKOVIĆ

Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track