Najnovije vesti

Prve porodilje u Beogradu dobile pomoć od 10.000 dinara
Foto: Nebojša Mandić

Prve porodilje u Beogradu dobile pomoć od 10.000 dinara

Beograd

BEOGRAD - Svaka porodija na teritoriji grada Beograda dobija jednokratnu pomoć od 10.000 dinara i to je primer odgovorne socijalne politike kako bi se povećamo natalitet i broj beba u gradu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda.

 

On je, čestitajući porodici Smiljanić i mami Mariji još jednu prinovu - Dunju - prilikom uručivanja novčane pomoći, rekao da Grad iz godine u godinu izdvaja sve više iz budžeta za tu namenu, a to, kako je rekao, znači da imamo sve veći i veći broj beba i porodilja u gradu.

 

"Svaka porodilja na teritoriji grada Beograda od 8. jula ima pravo na pomoć od 10.000 dinara, svaka koja je iz socijalno ugroženih kategorija ima pravo na 25.000 dinara, tako da, od odgovorne socijalne politike ne odustajemo. Naravno, oni koji su socijalno ugroženi, kada saberu to, imaju pravo na 35.000 RSD i to je još jedna potvrda da pomažemo onima i kojima je naša pomoć najpotrebnija", rekao je on.

 

Od 8. jula, kaže gradonačelnik, ima 141 zahtev porodilja za jednokratnu novčanu pomoć i pozvao je sve mlade majke da se prijave u gradsku upravu.

 

"Para u budžetu ima, tako da o tome ne brinu i želimo da na ovaj načinio pomognemo i kao mladim roditeljima i da ih ohrabrimo za neko sledeće dete, jer to je budućnost našeg rada i za tu decu sam na kraju krajeva svaki dan i borimo", rekao je Mali.

 

Prva porodilja koja je primila gradsku jednokratnu pomoć, Marija Smiljanić, zahvalila je i rekla da joj je drago da je njena Dunja prva beba koja je dobila taj iznos.

 

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć ima porodilja za svako dete rođeno u jednom porođaju, bez obzira na broj prethodno rođene dece i odnosi se na decu rođenu od 8. jula ove godine.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neviđena pljačka! Evo gde je završilo 7.000.000 evra građana Srbije!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...