(FOTO) MINISTAR ANTIĆ URUČIO POKLONE: U KBC Dragiša Mišović na Božić rođene četiri devojčice
Foto: Profimedia

radost

(FOTO) MINISTAR ANTIĆ URUČIO POKLONE: U KBC Dragiša Mišović na Božić rođene četiri devojčice

Beograd -

BEOGRAD - U porodilištu Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" u Beogradu danas su rođene četiri devojčice, a božićne poklone su majkama uručili ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antića i predsednik gradske Skupštine Nikola Nikodijević.

Ministar Antić rekao je da je Božić idealna prilika za ovakvu posetu, jer je to najradosniji hrišćanski praznik koji simbolizuje život i rađanje.

"Hvala svim zdrastvenim radnicima u Beogradu koji rade na ovaj veliki praznik kada su ljudi kod kuće sa svojim porodicama. Danas je ovde rođeno četvoro dece i sve su devojčice, to je divna vest za te porodice, ali i za Srbiju", rekao je Antić.

foto: Beoinfo

Ističe, da je demografska politika u vrhu prioriteta kako vlade, tako i ukupnih nacionalnih interesa.

"Mi tu politiku podržavamo kroz konkretne mere i još jednom pohvaljujem sve mere koje je Beograd u tom smeru preduzeo kao lokalna samouprava, sa tim će se nastaviti i verujem da će pomoć biti uvećavana kako nam budu omogućavale budžetske i ukupne ekonomske mogućnosti", rekao je Antić.

foto: Beoinfo

On je podsetio da od 1. januara sve žene koje prvi put rađaju imaju podršku od u vrednosti od 10.000 dinara, dok će žene koje prvi put rađaju i poticu iz socijalno ugroženih porodica imati pomoć grada u iznosu od 45.000 dinara.

"Pre svega ćemo se u narednom periodu baviti nezaposlenim trudnicama, jer je to jako ranjiva grupa. Razmotrićemo razne modele za podršku, a obećanje na ovaj praznik je dodatna obaveza za sve nas da to i ispunimo", rekao je Antić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track