(FOTO) ODRŽANA JUBILARNA 10. JEVREMOVA - ULICA SUSRETA: Mališani, cveće i pesma ukrasili Stari grad
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Obeležena opštinska slava Cveti

(FOTO) ODRŽANA JUBILARNA 10. JEVREMOVA - ULICA SUSRETA: Mališani, cveće i pesma ukrasili Stari grad

Beograd -

Gradska opština Stari grad obeležava danas slavu Cveti i Dan opštine jubularnom 10. po redu manifestacijom "Jevremova - ulica susreta" i tim povodom organizovani su nastupi bendova, hora "Kolibri", kao i starogradska igranka uz VIS "Limunada".

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na bini ispred Ustanove kulture "Parobrod" nastupao je Novosadski Big bend, a tu su bili i dečiji hor Kolibri Dragoljub Đuričić s bubnjarima. Učenici osnovnih škola i predškolci i ove godine su bili glavni akteri proslave, a istovremeno su na bini "Mokranjac" svirali najbolji rok i hip hop bendovi sa Starog grada, navodi se u saopštenju Čuvara Starog grada.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ove godine je oboren i rekord u broju izlagača, a osim njih predstavila su se i sportska udruženja sa opštine, a posetioci su uživali i u uličnoj galeriji sa postavkom slika na temu Beograda i Starog grada.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kao i proteklih godina gosti opštine Stari grad na manifestaciji "Jevremova – ulica susreta" bili su i predstavnici bratskih gradova i opština iz Bitolja, Soluna, Kotora, Sarajeva i Limasola, koji su sa predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem položili venac na spomenik Rige od Fere i na mestu predaje ključeva Beograda na Kalemegdanu.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track