MALI I LJAJIĆ PRESEKLI VRPCU: Otvoren plato sa letnjom pozornicom ispod Avalskog tornja
Foto: Beoinfo

uloženo 40.000 evra

MALI I LJAJIĆ PRESEKLI VRPCU: Otvoren plato sa letnjom pozornicom ispod Avalskog tornja

Beograd -

BEOGRAD - Ispod Avalskog tornja danas je svečano otvoren plato sa letnjom binom, 500 sedećih mesta i 40 tipskih kućica za izlaganje suvenira i druge robe, čime su stvoreni uslovi da oživi kulturna scena na Avalskoj promenadi, objavila je gradska uprava.

Otvaranju platoa, u čije opremanje je Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) uložila 40.000 evra, prisustvovali su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

"Želimo da Avala bude celogodišnja turistička destinacija", kazao je Ljajić.

On je istakao da je već u prva tri meseca ove godine broj turista koji je posetio Avalski toranj bio veći za 35 odsto nego u isto vreme prošle godine.

"Očekujemo ove godine više od 200.000 onih koji će s kupljenom ulaznicom posetiti toranj na Avali", dodao je Ljajić i naglasio da je Avalski toranj među pet najznačajnijih turističkih atrakcija u Srbiji, a plan je da uđe među tri destinacije koje će turisti najviše posećivati.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je da statistički podaci pokazuju da su gradska uprava i resorno ministarstvo na pravom putu po pitanju promocije Avale kao turističke destinacije, jer je prošle godine na Avali bilo 15 odsto više turista nego 2016.

On je podsetio i da će do kraja godine početi gradnja velike gondole koja će povezivati Kalemegdan sa parkom Ušće, a gde bi tokom ove godine, kako je naveo, trebalo da počne gradnja i panoramskog točka na Ušću.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track