NAJMODERNIJA NA BALKANU: Uspešno završena prva faza radova na Palilulskoj pijaci
Foto: Beoinfo

NAJVEĆA INVESTICIJA DO SADA

NAJMODERNIJA NA BALKANU: Uspešno završena prva faza radova na Palilulskoj pijaci

Beograd -

BEOGRAD - Na izgradnji Palilulske pijace, najmodernije na Balkanu, radi se punom parom, navodi se u saopštenju Javno komunalnog preduzeća "Gradske pijace" i dodaje da će ta pijaca, nesvakidašnjeg izgleda inspirisanog lokalnim specijalitetom - "Vasinom tortom", uskoro postati simbol srpske prestonice.

Sam iskop i izrada betonske konstrukcije buduće pijace, zbog specifičnog položaja terena, izvodi se u dve faze. Uspešno je završena prva faza u okviru koje je izbetonirano oko 6.450 m2 armirano betonskih ploča i ugrađeno je 6.500 m3 betona, precizira se u saopštenju.

Radovi u okviru druge faze izvode se kaskadno, na svim nivoima i na delu temelja i na pločama suterena i prizemlja, kao i na armirano betonskoj ploči galerije koja je najviša kota betonske konstrukcije.

Palilulska pijaca je najveća investicija JKP "Gradske pijace" i podrazumeva izgradnju najmodernije pijace na Balkanu koja će se prostirati na 12.691 m2 i imati četiri nivoa.

Drugi nivo garaže ili -2 etaža biće opremljena sa 60 parking mesta, namenjenih isključino korisnicima pijace. Prvi nivo garaže ili -1 etaža predviđena je za logistiku pijace, snabdevanje, utovarne rampe, magacine, prostor za pripremu proizvoda i za odlaganje otpada, kao i parking mesta za zakupce poslovnog prostora.

Na platou pijace, funkcionalno biće odvojene i jasno deferencijalne zone prodaje poljoprivrednih i neprehrambenih proizvoda, koncipirane kao otvoreni prostor sa slobodnostojećim pijačnim "modularnim boksovima".

Na nivou galerije nalaziće se dodatni prodajni prostor, namenjen pre svega prodaji srpskih suvenira, narodne radinosti, antikviteta, kao i veći restoran i kafe namenjen degustaciji hrane i pića, koji nudi sam asortiman pijace, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja