Najnovije vesti

Ekipa Kurira na mestu stravične prirodne nepogode

BUJICA U SEKUNDI RAZNELA MOST U MALOM DOBRIČU, PUT I DALJE NEPROHODAN Meštani u šoku za Kurir: Ovo smo viđali samo na filmovima, kukali smo od straha! (KURIR TV)

Beograd

BEOGRAD - U stravičnom nevremenu koje je u petak zahvatilo Beograd, ogromna materijalna šteta pričinjena je posebno opštini Grocka, poplavljeno je dosta kuća, a najugroženija mesta su bila Begaljica, Umčari, Kamendol, Brestovik, Boleč, dok je u Malom Dobriču bujica odnela ceo most.

 

foto: Jelena Rafailović

 

Meštani kažu da u životu nisu videli ovako nešto i da ne veruju da je bujica odnela most, a prizor koji je danas, tri dana nakon nevremena, ekipa Kurira zatekla na tom mestu jednako je strašan. Put je i dalje neprohodan, te se svako vozilo preusmerava na alternativne pravce. Blato, mulj, počupano drveće i ostaci građevina su svuda okolo, a mnogi tvrde da su posledice, iako srećom nije bilo ljudskih žrtava, nemerljivo veće u odnosu na poplave koje su zadesile Srbiju pre 4 godine.

 

foto: Jelena Rafailović

 

Jedna od meštanki i dalje uznemireno za Kurir je rekla da je nesreću koja je tada zadesila Grocku do sada viđala samo na filmovima.

 

foto: Printscreen/Kurir TV

 

"Most je išao uvis, to je strašno, ja sam samo kukala od straha. Komšinici prekoputa je voda došla do vrha kuće, počela je da beži uzbrdo, ali se zaglavila kod drveća. Njoj je dibidus sve uništeno, bila je u šoku, nije ni mogla da se javi. Posle su je spasli vatrogasci", prisetila se ona jezivih prizora od petka.

 

foto: Jelena Rafailović

 

Podsetimo, delove Beograda u kojima je zbog obilne kiše koja je padala čitav petak bilo i poplavljenih kuća, obišao je za vikend i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je najavio pomoć i da će komisije izaći na teren i što pre krenuti u sanaciju posledica nepogode.

 

(Kurir.rs/J.Rafailović)

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...