MINISTAR STEFANOVIĆ NA MESTU STRAVIČNOG POŽARA: Situacija je veoma teška, na prvi znak opasnosti, naložićemo EVAUKACIJU! 4 VATROGASCA POVREĐENA
Foto: Damir Dervišagić, MUP

DRAMATIČNO U ZEMUNU

MINISTAR STEFANOVIĆ NA MESTU STRAVIČNOG POŽARA: Situacija je veoma teška, na prvi znak opasnosti, naložićemo EVAUKACIJU! 4 VATROGASCA POVREĐENA

Beograd -

Sve mere se preduzimaju kako bi se ugasio požar, koji je u utorak uveče izbio kod Pupinovog mosta u Zemunu, ali situacija je teška, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović dodajući da su četiri vatrogasca lakše povređena u požaru.

"Preduzimaju se sve mere koje su potrebne da bi se vatra ugasila, ali nažalost je veoma teška situacija jer je veliki požar i teško se prilazi. Vatrogasci ulaze u svakom trenutku u sve zgrade i rizikuju svoje živote da bismo to rešili", rekao je Stefanović, obraćajući se novinarima na mestu požara.

foto: Damir Dervišagić

Ministar je rekao da se situacija "prati iz sekunde u sekundu" i da će biti naložena evakuacija, na prvi znak bilo kakve opasnosti.

Stefanović je precizirao da 62 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila pokušavaju da ugase požar.

Prema njegovim rečima, vatra se u prvim momentima pojavila u jednom od objekata, koji je skladište ili fabrika nameštaja, te je "očigledno da je odatle krenuo da se širi požar".

foto: Damir Dervišagić

Ministar je rekao da će o uzrocima požara moći da se govori narednih dana, kada se obavi kompletan uviđaj.

"Napori svih ljudi iz spasilačko-vatrogasnih jedinica i policije su usmereni na lokalizaciju požara i zaštitu okolnih magacina i stambenih objekata. Važno nam je da pokušamo da u narednim satima stavimo vatru pod potpunu kontrolu i da sa dovoljnim brojem vatrogasaca i dovoljnom količinom vode uspemo da ugasimo na kraju ovaj požar", rekao je Stefanović.

foto: Damir Dervišagić

On je dodao da su se na lice mesta uputile i druge jedinice vatrogasno spasilačkih brigada, kao i brod koji prevozi potrebne količine vode, a koji će prići sa druge strane.

Kako javlja Tanjugov reporter sa lica mesta, u plamenu su salon nameštaja "Numanović pro domo", fabrika "Gaj inžinjering" i jedna privatna kuća u Ulici Cara Dušana.

Na licu mesta nalazili se veliki broj pripadnika policije i više desetina vatrogasnih vozila, koji pokušavaju da ugase požar koji bukti. Vatrogasci pokusavaju da razbijanjem prozora na objektima koji gore ublaže požar.

MUP saopštio je ranije da je u magacinu nameštaja u Zemunu, u Ulici Cara Dušana 268, u utorak oko 22 sata izbio požar.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track