POMAGAJTE, DECA NAM SE SMRZAVAJU: Žitelji naselja na Ovčanskom putu potpuno očajni, bliži se minus, a nemaju grejanja
Ilustracija, Foto: Shutterstock

užas

POMAGAJTE, DECA NAM SE SMRZAVAJU: Žitelji naselja na Ovčanskom putu potpuno očajni, bliži se minus, a nemaju grejanja

Beograd -

Stanovnici dela naselja za izbeglice na Ovčanskom putu, gde ima preko 230 stanova, i dalje su bez grejanja, uprkos obećanjima nadležnih da će njihov problem biti rešen. Očajni ljudi sada sa strahom i užasom očekuju sve hladnije dane, dok dršću od hladnoće u stanovima u kojima se temperatura bliži nuli, i dok se njihova deca smrzavaju!

Kako su nam stanari ovog naselja objasnili, jedan manji deo naselja ima grejanje i u tim stanovima stanari mogu da podešavaju na radijatorima temperature u stanu, ali zato drugi i veći deo naselja ga nema.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

"Mi smo se bunili i zvali smo da nam srede grejanje. Poslali su neku firmu koja je trebalo da sredi problem, ali umesto toga rekli su nam da se grejanje automatski aktivira kada ima manje od 15 stepeni napolju. To nije tačno, a sada se bukvalno smrzavamo", požalio nam se jedan od čitalaca Kurira, stanovnik ovog naselja.

Žitelji naselja za izbeglice na Ovčanskom putu bili su presrećni kada su se uselili u nove domove početkom marta ove godine, a sada se pitaju da li ih je neko namerno ostavio da se smrznu. I dok nadležni tvrde da je sve u redu žitelji naselja u Ovči se pitaju da li će i kako preživeti do proleća.

Nesrećni građani još uvek ne znaju kada će dobiti grejanje, a iz Gradske uprave za Kurir kažu da je za problem još uvek odgovoran izvođač radova.

- Obaveštavam Vas, da je Sekretarijat za investicije predao objekte Sekretarijatu za energetiku, ali Sekrerarijat za energetiku još nije predao objekte na upravljanje i održavanje Beogradskim elektranama. Predmetni objekti se još uvek nalaze u garantnom roku, pa je za rešavanje svih eventualnih problema odgovoran izvođač, odnosno investitor, kaže za Kurir izvor iz Gradske uprave.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track