Mladić pao sa 13 metara visine na Kalemegdanu

Hitna pomoć

Mladić pao sa 13 metara visine na Kalemegdanu

Beograd -
Zadobio je povrede kičme i grudnog koša, ali mu je pritisak bio dobar i nije gubio svest

BEOGRAD - Jedan mladić pao je noćas sa visine od 13 metara na beogradskom Kalemegdanu i zadobio povrede kičme i grudnog koša, ali nije gubio svest, rekla je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Mladić star oko 28 godina je oko 2.40 sati pao sa velike visine kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, u čijoj se neposrednoj blizini održavala kulturna manifestacija "Belef na Kališu". Zadobio je povrede kičme i grudnog koša, ali mu je pritisak bio dobar i nije gubio svest. Mladić je prevezen u Urgentni centar.

Prema rečima Macure, prošlu noć obeležile su brojne tuče. Registrovano je 14 intervencija i nije bilo transporta u dežurne medicinske ustanove već su lica sa lakšim povredama zbrinuta na licu mesta, izuzev u nekoliko saobraćajnih udesa, čiji su akteri zbog zadobijenih povreda preveženi u Urgentni centar.

Sinoć u 21.21 sat u ulici Pere Segedinca na Novom Beogradu povređen je pešak, 33-godišnja žena koja je zadobila povrede glave i vrata i kuka, i dečak od tri godine koji je takođe zadobio povrede glave i imao razderotinu na ustima pa su oni prevezeni u Urgentni centar.

Pet minuta posle ponoći na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića na Novom Beogradu tri dvadesetjednogodišnja mladića su povređena, zadobili su kontuzije glava i prebačeni u dežurnu medicinsku ustanovu.

U 00.37 sati u ulici Vojislava Ilića muškarac od 45 godina zadobio je ozbiljnije povrede prilikom prelaska ulice. Pešak je bio u pijan i u saobraćajnoj nesreći zadobio je razderotine kuka i potres mozga i izgubio je svest. Prevezen je u Urgentni centar.

Pola sata posle ponoći u saobraćajnoj nesreći povređena su dva lica vozač i suvozač od 27 i 26 godina i zbog lakših povreda prebačeni su u Urgentnih centar.

Tokom proteklih 24 sata bilo je 251 intervencija od kojih 75 na javnom mestu, a lekarima su se najčešće javljali astmatičari, srčani i psihijatrijski bolesnici i osobe sa hipertenzijom, navela je Macura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track