ONI SU ZVEZDE BEOGRADA: Nikola je smislio sjajan izum za slabovide, Nadica je svetska prvakinja... ali oni nisu jedini! (FOTO)
Foto: Beoinfo

nagrade grada

ONI SU ZVEZDE BEOGRADA: Nikola je smislio sjajan izum za slabovide, Nadica je svetska prvakinja... ali oni nisu jedini! (FOTO)

Beograd -

(Tanjug) - Na svečanosti u Starom dvoru danas su uručena priznanja Zvezde Beograda 2018, a priznanja je dobilo 18 udruženje, institucija i pojedinaca. Nikola Krstić, maturant Elektrotehnicke škole "Nikola Tesla", koji je napravio "pametnu" rukavicu namenjenu slepim i slabovidim osobama, kaže da mu je priznanje veliki podstrek da nastavi dalje da razvija svoju ideju. "Radimo na tome da što pre bude u funkciji, da bude pristupačan i što korisniji svakom korisniku", rekao je Nikola.

Nadica Božanić, koja već 12 godina trenira tekvondo, kazala je da joj nagrada puno znači jer je puno truda uložila u rezultate koje postiže.

Nikola Krstić (desno) prima nagradu
Nikola Krstić (desno) prima nagradu foto: Beoinfo

"Kancelarija za mlade talente me je prepoznala i dala mi finansijsku pomoć kako bih se kvalifikovala na Olimpijske igre mladih, gde sam osvojila drugo mesto,a na svetskom prvenstvu sam osvojila prvo mesto", kazala je Nadica.

Dobitnicima je čestitao predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević navodeći da su nagrade zaslužene i da je i ova svečanost dokaz istinske saradnje Grada Beograda i civilnog sektora.

"Ono što je naša ideja i želja jeste da mladi budu aktivni učesnici u društvenim događanjima, a ono što je na nama jeste da prepoznamo njihove ideje i inicijativu i da budemo podrška njhovom daljem razvoju", rekao je Nikodijević. Dobitnicima je poručio da budu podsticaj i primer svojoj generaciji i drugim mladim ljudima.

Nadica Božanić (desno) drži nagradu
Nadica Božanić (desno) drži nagradufoto: Beoinfo

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je da je glavni cilj ovakvih projekata da se mladi talenti zuadrže u Srbiji. "To što ih slušamo i podržavamo jeste način da oni ostanu ovde. Danas u Beogradu imamo Naučno-tehnološki cenar gde su kompanije koje se nalaze u okviru tog centra zaradile više od 20 miliona evra", rekao je Petronijević. Dodao je da postoji mnogo načina na koje Beograd može da podrži mlade talentovane sugrađane kako bi se zaposlili i ostali u svom gradu.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je Beograd je socijalno odgovoran grad i da se zajedno gradi društvo jednakih šansi. "Trajno smo opredeljeni za izgradnju inkluzivnog grada u kojem će biti mesta za sve osobe sa invaliditetom. Ono što je nama važno jeste da se svake godine povećavaju sredstva koja se daju udruženjima osoba sa invaliditetom", rekla je Stanisavljević.

Priznanje Zvezde Beograda 2018 dodeljuje Kancelarija za mlade Grada Beograda udruženjima, institucijama i pojedincima za najbolje projekte čije su aktivnosti podržane na konkursima organizacionih jedinica Gradske uprave.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track