Najnovije vesti

SLEDEĆE GODINE U OVO DOBA BEOGRAĐANI ĆE IMATI NOVI MOST NA SAVI: Vesić izneo sve detalje o važnoj saobraćajnici u prestonici
Foto: Printcsreen/Prva TV

Beograd

SLEDEĆE GODINE U OVO DOBA BEOGRAĐANI ĆE IMATI NOVI MOST NA SAVI: Vesić izneo sve detalje o važnoj saobraćajnici u prestonici

Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić govorio je danas o novom mostu na Savi, koji će imati šest traka, biciklističku i pešačku zonu.

Goran Vesić je najavio rešenje problema Savskog mosta. Naime, on je naglasio da sadašnji most mora konstantno da se popravlja, da se krpe rupe, spajaju šine, jer kada je građen nije predviđen za saobraćaj.

- To je trebalo da bude privremeno rešenje, jer smo posle Drugog svetskog rata ostali bez mostova. Imamo problem jer se asfalt stavlja na drvenu podlogu koja na njemu postoji već 70 godina, pa je to neodrđivo, pojasnio je Vesić.

Najavio je rešenje tog problema. 

- Beograđani će dobiti novi, moderan most na Savi, koji će imati šest kolovoznih traka, biciklističke staze i pešačku zonu, rekao je Vesić i dodao da projekat još postooji, ali da se čeka i onaj kojim će biti predviđeno izmeštanje starog mosta.

- Stari savski most smo mislili da prebacimo na Adu, da bude pešačka i biciklistička staza koja spaja Novi Beograd sa kupalištem. Međutim, na sugestiju građana, most će biti postavljen kao simbol grada u park Ušće, pa će se tu graditi kafići, trgovinski i zabavni ventri i ljudi će moći da uživaju, zaključuje Vesić.

(Kurir.rs/Prva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...