GRAD PODRŽAVA POVEĆANJE NATALITETA U SRBIJI! Nikodijević: Poklon-paketi za porodilje sa teritorije opštine Lazarevac
Foto: Kurir.rs/Beoinfo

predsednik skupštine grada beofrada

GRAD PODRŽAVA POVEĆANJE NATALITETA U SRBIJI! Nikodijević: Poklon-paketi za porodilje sa teritorije opštine Lazarevac

Beograd -

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je u društvu zamenika predsednika opštine Lazarevac Miloja Živanovića uručio poklon-pakete porodiljama sa teritorije ove opštine.

Nikodijević je prisutnim roditeljima zahvalio na, kako je rekao, divnoj slici koju ima priliku da vidi u Svečanoj sali Opštine Lazarevac.

foto: Kurir.rs/Beoinfo

– Događaji sa ovoliko velikim brojem beba, njihove braće i sestara, svakako su najlepši deo posla koji obavljamo. Trudimo se da što više pomognemo roditeljima, jer znamo da troškovi prvih meseci roditeljstva nisu zanemarljivi, naročito kada je više dece u kući. Zbog toga, i kao grad i kao Opština nastojimo da pomognemo koliko god je moguće da prvi dani i meseci prođu sa što manje problema. Grad Beograd obraća posebnu pažnju na populacionu politiku i nadovezuje se na politiku Vlade Republike Srbije po tom pitanju. Cilj te politike je rađanje što većeg broja dece i drago mi je što Opština Lazarevac, prateći našu politiku, ima i svoje dodatne mere podsticaja, istakao je Nikodijević.

foto: Kurir.rs/Beoinfo

On je dodao da Grad Beograd nastoji da izdvoji što veći iznos sredstava u budžetu grada za najmlađe sugrađane i podsetio da postoje posebna izdvajanja za svako prvo, drugo, treće i četvrto dete, za svake blizance koji dođu na svet, ali i za majke koje su nezaposlene i kojima je potrebna pomoć.

foto: Kurir.rs/Beoinfo

– Tu su i paketi za novorođenčad i drago mi je da Opština Lazarevac pored toga obezbeđuje dodatne paketiće koji olakšavaju roditeljima prve mesece. Ovo je skroman doprinos svakom kućnom budžetu, ali bi trebalo podsetiti na druge stvari, poput projekta "Halo beba”, koji novim roditeljima omogućava da prevaziđu određene probleme sa kojima se možda prvi put susreću. Na taj način roditelji mogu da dobiju savete vezane za ishranu, pravilan odgoj i rast dece, a trebalo bi pomenuti i projekte kao što je "Bebo, dobro došla na svet”, čiji je cilj skraćenje birokratskih procedura, pa roditelji još u porodilištu mogu da obave svu "papirologiju” sa što manje muke i utrošenog vremena. Trudićemo se da u budućnosti mere populacione politike i izdvajanja za najmlađe budu sve veća, rekao je Nikodijević i prisutnim roditeljima poželeo još puno dece, a mališanima srećno i bezbrižno detinjstvo.

foto: Kurir.rs/Beoinfo

Miloje Živanović, zamenik predsednika opštine Lazarevac, rekao je da je lepo videti ovoliko mladosti u Svečanoj sali opštine.

– Gradska opština Lazarevac će sigurno nastaviti akciju podele paketića, jer želimo da to bude naš skromni doprinos u borbi za većim natalitetom. Skupština Beograda nas je uvek podržavala i nema sumnje da će i dalje biti tako, naročito kada su u pitanju najmlađi sugrađani. Nastojaćemo da pomažemo ne samo u prvim godinama života već i kada na red dođe školovanje, kako osnovno tako i srednjoškolsko i visoko. Roditeljima uvek dugujemo zahvalnost za sve što rade kako bi nas u budućnosti bilo još više, rekao je Živanović.

Događaju je prisustvovala narodna poslanica Danica Bukvić, predsednica Saveta za zdravstvo Veća opštine Lazarevac.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track