VESIĆ: 185 generacija beogradskih prvaka posadiće drvo generacije
Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda

VESIĆ: 185 generacija beogradskih prvaka posadiće drvo generacije

Beograd -

BEOGRAD - Prvaci Osnovne škole "Svetozar Marković" na Vračaru danas su zasadili drvo u školskom dvorištu, a tom prilikom zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je istakao da će projekat sadnje drveća ove godine obuhvatiti 185 generacija beogradskih prvaka.

1 / 5 Foto: Beoinfo

Vesić napominje da akcija "Drvo generacije" ima za cilj da deca nauče koliko je važno čuvati životnu sredinu i dodaje da će u narednom periodu akcija obuhvatiti sve škole u Beogradu.

"Danas je 67. generacija beogradskih prvaka zasadila svoje drvo, i oni će pored ovakvih projekata dobijati i obrazovni materijal o značaju čuvanja životne sredine", poručio je Vesić.

Direktorka škole Ivana Orolicki istakla je da je generacija prvaka dobila svoje drvo o kome će brinuti i koje će čuvati i dodala da se u školi primenjuje reciklaža i đaci uče o važnosti zaštite životne sredine.

"Sad imamo kontejnere za odlaganje otpada i kroz redovne nastavne sadržaje pokušavamo da to negujemo", rekla je Orolicki.

Član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević poručio je da je do sada obuhvaćeno pet od 17 beogradskih opština.

foto: Beoinfo

"Svih 17.000 đaka će imati svoje drvo, o kome će brinuti narednih osam godina i kroz ovaj primer će imati sve edukacije o zaštiti životne sredine", kazao je Petronijević.

Projekat "Drvo generacije" je u skladu sa Planom detaljne regulacije zelenih površina koji je nedavno usvojila Skupština Grada.

O.Š. "Svetozar Marković" ima 830 đaka, od toga 126 prvaka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track