MIRIJEVCI VELIKOG SRCA: Pomažu starima, niko neće ostati gladan! Obezbeđeni i besplatni obroci, a ovo je njihov broj
Foto: Shutterstock

dobrotvornu akciju za pomoć starima, nemoćnima, bolesnima

MIRIJEVCI VELIKOG SRCA: Pomažu starima, niko neće ostati gladan! Obezbeđeni i besplatni obroci, a ovo je njihov broj

Beograd -

BEOGRAD - Udruženje građana Mirijevo pokrenulo je danas dobrotvornu akciju za pomoć starima, nemoćnima, bolesnima i na drugi način ugroženima sa opštine Zvezdara i to u vidu dostave hrane, lekova i drugih neophodnih stvari u vreme vanrednog stanja, radi sprečavanja širenja korona virusa.

Za svoje komšije, koje su socijalno i materijalno ugrožene, Udruženje građana Mirijevo obezbediće besplatne obroke tokom trajanja vanrednog stanja, pozivom na broj 064/ 007-16-15, svakog dana od 9 do 17 sati, rekao je za Tanjug pokretač akcije iz Udruženja građana Mirijevo Milan Grujić.

Takođe, kako je dodao, svako kome je neophodna pomoć u vidu dostave namirnica može da kontaktira Udruženje pozivom na broj telefona 063/178-05-65, svakim danom od 9h do 17 sati.

Ukazao je da je prilikom poziva potrebno navesti spisak osnovnih namirnica koje su potrebne i podatke, a članovi i volonteri udruženja će dostaviti sve navedeno uz fiskalni račun. Refundiranje novca biće izvršeno prilikom preuzimanja namirnica.

Pomoć u vidu dostave hrane uspostavljena je, kako navodi, na dobrotvornoj osnovi u saradnji sa firmom "Kuhinja na točkovima" koja ima proizvodnju i dostavu hrane sa svim neophodnim sertifikatima za rad u toj oblasti.

Udruženje građana Mirijevo apelovalo je na sve građane koji poznaju ili imaju u svojoj neposrednoj blizini nekog kome je ovaj vid pomoći neophodan, da ga kontaktira putem telefona i da neophodne podatke o licima kojima je pomoć potrebna.

Posebno su pozvali starija lica, koja zbog zdravstvenih problema ili novonastale situacije oko Korona virusa nisu u mogućnosti da se kreću, da kontaktiraju Udruženje.

"Molimo sve ljude dobre volje koji imaju mogućnosti i vremena da nam se pridruže u ovoj akciji i da svi zajedno, svako u svom kraju, svako za svog ugroženog prijatelja, svako za svog starog komšiju, pruži pomoć i bude podrška u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazi naš narod, naša Srbija", poručio je Grujić.

Pozvao je i udruženja građana sa drugih gradskih opština da se priključe ovoj velikoj dobrotvornoj akciji u cilju pomoći svim starijim komšijama, prijateljima, nemoćnima, bolesnima, socijalno ili na bilo koji drugi način ugrožima, kao i za onima kojima je teško, a koji zbog svog dostojanstva ili nekog drugog razloga nisu u mogućnosti da se bilo kome obrate za neophodnu pomoć.

Udruženje je apelovalo na građane da ovu akciju ne zloupotrebljavaju, već da u ovom teškom veremu za naš narod i državu, pokažu solidarnost i humanost.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track