BEOGRAD NE ZABORAVLJA SVOJE HEROJE: Ako imaš svog junaka u doba korone, pošalji njegovo ime na ovaj mejl!
Foto: BeoInfo

Nagrada Heroj Beograda za heroje tokom epidemije

BEOGRAD NE ZABORAVLJA SVOJE HEROJE: Ako imaš svog junaka u doba korone, pošalji njegovo ime na ovaj mejl!

Beograd -

BEOGRAD- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će Grad Beograd ustanoviti nagradu "Heroj Beograda" za sve građane koji su pokazali izuzetnu hrabrost u borbi protiv epidemije korona virusa.

"Želimo da na taj način javnim priznanjem, koje će biti statua Pobednika, pokažemo da poštujemo njihovo herojstvo i da njihovi potomci znaju kako su im hrabri bili preci", rekao je Vesić za Pink, prenosi Beoinfo.

On je pozvao sve beogradske medije da ustanove rubriku "Heroji Beograda" i da pozivaju građane da predlažu heroje, kao i da snimaju priloge ili pišu o "našim herojima".

On je naveo da grad želi da zahvali svim herojima čija imena znamo, ali i bezimenim na onome što čine za Beograd i Srbiju.

"Ovo teško vreme, kada se cela nacija merama kakve nisu viđene u novijoj istoriji bori protiv opake epidemije, rodilo je heroje Beograda, ljude koji daju veliki doprinos rizikuju svoje zdravlje da bi pobedili u ovoj borbi. To su lekari, medicinske sestre, farmaceuti, vojnici, policajci, pekari, vozači autobusa, građani koji pomažu penzionerima, glumci koji snimaju poruke podrške i mnogi drugi ljudi čija imena ne znamo. Oni su heroji našeg grada i njihova imena i njihova hrabrost moraju da budu zapamćeni", rekao je Vesić.

Mejl adresa Skupštine grada za komšije heroje

Vesić je izjavio danas da će cela Srbija, a posebno Beograd moći da vidi kakve heroje ima u teškim vremenima i dodao da će biti otvorena posebna mejl adresa Skupštine grada putem koje će svi građani imati priliku da daju predloge o svojim komšijama ili ljudima koje su videli da svojim gestovima pomažu građanima.

Vesić je poručio da predloge treba slati na mejl -herojibeograda@beograd.gov.rs herojibeograda@beograd.gov.rs> On je dodao i da je sam upoznao i čuo za mnoge primere doktora, učitelja, psihologa, policajaca i naglasio da je obaveza svih nas da te ljude istaknemo.

"Jer svi su heroji, i pekar koji daje besplatno siromašnima, i sveštenik koji svojim starijim parohijanima nosi hranu, heroji su slavni fudbaleri koji pomažu, kamermani, novinari, poručio je Vesić. On je dodao da će se posebna nagrada Heroj Beograda, statua Pobednika i novčana nagrada dodeljivati samo u vanrednim situacijama, saopštila je Gradska uprava.

- Jedan kredibilni žiri izabraće desetak, petnaest onih koji će poneti tu nagradu i koji će moći jednom da pričaju svojoj deci da su uradili nešto veliko u ovom teškom vremenu, istakao je Vesić. Naveo je da je reč o različitim kategorijama, te da se planira da oko 1. maja bude izabrano deset najznačajnijih i oni će dobiti Statuu Beograda i novčanu nagradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track