ZA LEPŠI LAZAREVAC: Ulica Janka Stajčića biće završena do marta
Foto: Facebook Printscreen, Goran Vesić

Rekonstrukcija

ZA LEPŠI LAZAREVAC: Ulica Janka Stajčića biće završena do marta

Beograd -

LAZAREVAC - Rekonstrukcija Ulice Janka Stajčića u Lazarevcu trebalo bi da bude završena do marta sledeće godine, a ukupna vrednost radova je više od dva miliona evra.

Prva faza rekonstrukcije, koja je počela u martu, obuhvata izgradnju 950 metara kišne kanalizacije, koja do sada nije postojala, kao i zamenu vodovodne i toplifikacione mreže, a ti radovi trebalo da počnu do kraja nedelje.

Zamenik gradonačelnika Beogarda Goran Vesić, koji je danas obišao radove, rekao je da ta Ulica Janka Stajčića predstavlja vezu Lazarevca sa Ibarskom magistralom i istakao da Grad Beograd ravnomerno posvećuje pažnju svim gradskim opštinama kroz rekonstrukcije ulica.

ГРАЂАНИ ЛАЗАРЕВЦА ДОБИЈАЈУ ДИРЕКТНУ ВЕЗУ СА ИБАРСКОМ МАГИСТРАЛОМ Обишао сам радове у Улици Јанка Стајчића у Лазаревцу,...

Posted by Горан Весић on Tuesday, September 15, 2020

"Menjamo kompletnu instalaciju, postavljamo vodovodne cevi, stavljamo rasvetu, radimo trotoare... Danas uređujemo svaki deo Beograda", rekao je Vesić novinarima posle obilaska radova.

On je najavio da će do kraja novembra biti urađen prvi sloj asfalta i da će u zavisnosti od toga kakva bude zima, biti doneta odluka kada će tačno početi druga faza radova.

Ugovoreno je da se na celoj dužini sa obe strane rade trotoari širine 1,5 metra, led rasveta, telekomunikaciona, vodovodna i toplifikaciona mreža, a da se asfaltiranje izvodi u dva sloja.

ЛАЗАРЕВАЦ НАСТАВЉА ДА СЕ РАЗВИЈА, СВИ ГРАЂАНИ БЕОГРАДА РАВНОПРАВНИ Састао сам са новоизабраним руководством општине...

Posted by Горан Весић on Tuesday, September 15, 2020

Cela saobraćajnica, koja će biti rekonstruisana, obuhvata dužinu od 1760 metara.

Radovi na rekonstrukciji Ulice Janka Stajčića počeli su 11.marta, ali će zbog epidemije korona virusa i vremenskih uslova biti probijen rok za završetak radova, te se očekuje da će ulica biti uređena do marta naredne godine.

foto: Facebook Printscreen, Goran Vesić

Vesić je danas posetio i novoizabrano rukovodstvo opštine Lazarevac, sa kojim je razgovarao o budućim projektima u toj opštini.

Podsetio je da je pre nekoliko meseci u Lazarevcu otvoren dnevni boravak za decu sa posebnim potrebama ističcući da je ponosan što ta opština ima jedan takav objekat.

Naglasio je da će prva sledeća investicija u narednom periodu na teritoriji Beograda biti upravo u Lazarevcu ne precizirajući kada će to tačno biti, ali uz ocenu da će se time rešiti problem nezaposlenosti određenog broja meštana te opštine.

''Nastavljamo da ulažemo u Lazarevac, naša politika je da su svi građani Beograda ravnopravni i to smo dokazali kada smo ''BG vozom'' povezali Lazaravec i Barajevo sa centrom Beograda'', rekao je Vesić.

On je dodao da će, kada bude završena rekonstrukcija pruge koju izvode ''Zzeleznice Srbije'', biti više polazaka BG voza i iz Lazarevca i iz Beograda.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da se rekonstrukcija ulica u toj opštini izvodi zahvaljujući podršci Grada Beograda i podsetio na obnovu ulica Stanislava Sremčevića Crnog i Vladike Nikolaja Velimirovića.

Stević je naveo da ne sumnja da će u narednom periodu biti uloženo mnogo novca u Lazarevac i da će se zajedničkim snagama nastaviti rad na poboljšanju i stvaranju što boljih i kvalitetnijih uslova za život građana u toj opštini.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja