OBILAZAK DRUGE FAZE RADOVA NA REKONSTRUKCIJI ULICE SLAVKA MILJKOVIĆA
Foto: Opština Rakovica

OBILAZAK DRUGE FAZE RADOVA NA REKONSTRUKCIJI ULICE SLAVKA MILJKOVIĆA

Beograd -

U toku je druga faza radova na rekonstrukciji ulice Slavka Miljkovića u Resniku čiji je investitor JP „Putevi Srbije“, dok je izvođač radova JKP „Beograd put. Radove su danas obišli državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić i direktor JKP „Beograd put“ Ivan Tejić.

foto: Opština Rakovica

Radovi na drugoj fazi rekonstrukcije ulice Slavka Miljkovića izvode se na potezu od Kružnog toka na ulazu u Resnik do Podavalske ulice u dužini od 550 metara.

foto: Opština Rakovica

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković rekao je da će rekonstrukcijom Slavka Miljkovića kružni tok na ulazu u Resnik dodatno dobiti na značaju.

foto: Opština Rakovica

„Kada sam pokrenuo inicijativu da se izgradi kružni tok na ulazu u naselje Resnik, imao sam na umu bezbednost vozača i pešaka, ali i smanjenje saobraćajnih gužvi. Po završetku radova u ulici Slavka Miljkovića stanovnici Resnika brže i bezbednije moći da se preko kružnog toka povežu sa ostatkom Rakovice i Beograda. Ovi radovi imaju još veću važnost ako se zna da je sam kružni tok u Resniku trenutno deo Obilaznice oko Beograda i da je ulica Slavka Miljkovića jedna od najopterećenijih z ovom delu Rakovice“, rekao je Miličković. On je dodao da je čitav ovaj potez veoma važno saobraćajno čvorište, jer je u blizini probijen tunel Straževica na deonici Obilaznice oko Beograda od mosta preko Save u Ostružnici do Bubanj potoka.

Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić ukazao je na odličnu saradnju sa JKP „Beograd put“ koji u saradnji sa lokalom samoupravom asfaltira ulice po Rakovici.

„Zahvaljujući saradnji koju imamo sa Javno-komunalnim preduzećem 'Beograd put', u Rakovici je asfaltiran veliki broj ulica. Nedavno je završena i izgradnja više od 170 parking mesta u Kneževcu, u toku je asfaltiranje kraka ulice Miljakovački izvori, a do kraja godine imaćemo još radova na saobraćajnoj infrastrukturi. Cilj nam je da do svake kuće u Rakovici dođe kvalitetan asfalt“, rekao je Simić.

Radnike JKP „Beograd put“ koji izvode radove na asfaltiranju ulice Slavka Miljkovića Miličković, Simić i Tejić počastili su hladnim napicima, uz želju da što pre završe posao.

U sklopu prve faze radova na rekonstrukciji ulice Slavka Miljkovića koji su trajali od 17. do 24. avgusta, ova saobraćajnica je rekonstruisana u dužini od 700 metara, na delu od raskrsnice sa Podavalskom, do ulice 13. oktobra.

(Foto: Opština Rakovica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track