Manifestacija Dan zdravih navika – SVI NA VAGU na platou ispred Opštine Zvezdara
Foto: Gradska Opština Zvezdara

Manifestacija Dan zdravih navika – SVI NA VAGU na platou ispred Opštine Zvezdara

Beograd -

Tradicionalna manifestacija Dan zdravih navika – SVI NA VAGU, održava se u petak, 2. oktobra, od 10 do 16 časova, na platou ispred Gradske opštine Zvezdara i Ustanove kulture „Vuk”, Bulevar kralja Aleksandra 77.

foto: Gradska Opština Zvezdara

Manifestaciju, koju organizuje Udruženje za prevenciju gojaznosti „SVI NA VAGU“, u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara, obišao je predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić sa saradnicima i rekao da se ova manifestacija već tradicionalno organizuje sa ciljem negovanja zdravih životnih navika kod stanovništva. „Neophodno je da načinom kojim živimo negujemo zdrave navike, jer svakodnevni stres utiče na zdravstveno stanje, a to se često ogleda u gojaznosti sa kojom se suočava dve milijarde ljudi. Zato su ovakve aktivnosti lepa prilika da se široj javnosti ukaže na problem i da podignemo svest kroz korisne informacije koje upućujemo građanima i koje utiču da popravimo naše zdravlje.

foto: Gradska Opština Zvezdara

Osnivač Udruženja „Svi na vagu” Milka Raičević, nutricionista i aromaterapeut rekla je da danas svaki prolaznik koji prođe ispred platoa GO Zvezdara može da izmeri svoju telesnu težinu, svoju glukemiju, kao i vitaminski sastav u organizmu.

foto: Gradska Opština Zvezdara

Posetioci imaju priliku da besplatno provere zdravstveno stanje organizma i da na specijalnim vagama provere telesnu težinu, a nakon rezultata merenja mogu dobiti i kompletan stručni savet u vezi ishrane. Deo stručnog tima vrši merenje vitaminsko-mineralnog statusa organizma, proveru šećera u krvi i dr.

Posetiocima su prezentovani i zdravi proizvodi, koje mogu da degustiraju.

Uz zdravstvene aktivnosti većeg broja učesnika, upriličen je i kulturno-umetnički program u kome je nastupila koncert-majstor Opere Narodnog pozorišta Edit Makedonska koja je na violini izvela više kompozicija.

foto: Gradska Opština Zvezdara

Podršku Danu zdravih navika dali su i Unija organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om (USOP), kao i Dubravka Malohodžić, dobitnica nagrade za poslovne žene sa Udruženjem „Žena plus”. Učešće u događaju uzelo je i Udruženje osoba sa invaliditetom Beograda.

Manifestacija je održana uz poštovanje svih preventivnih mera u slučaju epidemije-nošenje zaštitnih maski i rukavica, merenje temperature, poštovanje rastojanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track