REŠEN DUGOGODIŠNJI PROBLEM GRAĐANA U ZEMUNU: Srušen nelegalno izgrađen zid koji je komšiji zaklanjao prozore
Foto: Beoinfo

opština zemun

REŠEN DUGOGODIŠNJI PROBLEM GRAĐANA U ZEMUNU: Srušen nelegalno izgrađen zid koji je komšiji zaklanjao prozore

Beograd -

BEOGRAD - U beogradskoj opštini Zemun danas je srušen nelegalno izgrađen zid koji je onemogućavao korišćenje prozora na susednom objektu, čime je rešen dugogodišnji problem.

Rešenje o rušenju zida izvršila je Građevinska inspekcija gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove koja, prema rečima sekretarke Sonje Božović, osim uklanjanja bespravnih objekata sa javnih površina, radi na zaštiti bezbednosti i rešavanju problema građana u cilju zaštite susedskih prava.

"Kada je u pitanju konkretan slučaj, izgrađen je ogradni zid kojim su 'zatvoreni' prozori na susednom objektu, čime je onemogućeno njegovo nesmetano korišćenje. Izvršenjem ovog rešenja, rešili smo jedan od dugogodišnjih problema građana", istakla je Božovićeva.

Napomenula je da je Građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove od početka ove godine donela više od 750 rešenja sa različitim nalozima mera, kao i da je podneto više od 280 krivičnih i drugih kaznenih prijava.

"Zatvoreno je više od 280 gradilišta, a tokom ove dve godine uklonili smo ukupno 32 nelegalna objekta", precizirala je Sonja Božović.

Apelovala je na građane da grade isključivo u skladu sa izdatim građevinskim dozvolama jer, podsetila je, bespravna gradnja predstavlja krivično delo definisano Krivičnim zakonikom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track