DOGODINE U JAKOVU I DOBANOVCIMA: Pogledajte prvi završne radove na izgradnji trga u Boljevcima (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen, Goran Vesić

oglasio se vesić na fejsbuku

DOGODINE U JAKOVU I DOBANOVCIMA: Pogledajte prvi završne radove na izgradnji trga u Boljevcima (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - U surčinskom naselju Boljevci u toku su završni radovi na izgradnji trga, a prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, sledeće godine počeće radovi na izgradnji još dva trga, u Jakovu i Dobanovcima.

Vesić je rekao da je politika gradske vlasti da Beograd bude grad za ljude što, dodao je, znači da sugrađani, bez obzira u kom delu prestonice žive, imaju igralište, javni prevoz, kanalizaciju, vodu...

foto: Facebook Printscreen, Goran Vesić

Dodao je da je ponosan na projekat izgradnje tri trga u surčinskim naseljima koji je inicirao predsednik te opštine Stevan Šuša.

"Boljevci, Jakovo i Dobanovci konačno dobijaju urbani izgled i mesto gde će ljudi moći da provode vreme", rekao je Vesić i precizirao da je Grad, bez obzira na stanje u budžetu zbog epidemije korona virusa, za trgove u tim naseljima izdvojio 80 miliona dinara.

To, dodao je, znači da se gradska vlast trudi da ulepšava i uređuje Beograd, navodeći da je lepo i dobro kada se uređuje centar, ali da je važno raditi i projekte u ostalim delovima grada jer se na taj način pokazuje da građani koji tu žive nisu zapostavljeni.

"Nekom će možda ovaj projekat izgledati smešan i reći će da se hvalimo trgom u Boljevcima, ali ja mislim da je to veoma važno ne samo za građane tog naselja već zato što to pokazuje koliko su nam važne prigradske opštine", rekao je Vesić.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska zamenika gradonačelnika u tu opštinu jer, kako je rekao, svaki put kada ih poseti, to znači novo ulaganje u opštinu.

Naveo je da je trg u Boljevcima pokazatelj da građani Surčina imaju pažnju gradskih vlasti i dodao da će sledeće godine dobiti još lepši izgled, kada se sruši zid oko crkve i postavi kovana ograda kao što je nekada bila.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Facebook Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja