INSPEKCIJA KONTROLIŠE POŠTUJE LI SE SKRAĆENO RADNO VREME: Od 84 kontrolisana lokala u Beogradu samo 1 kažnjen
Foto: Ana Paunković

epidemiološke mere na snazi

INSPEKCIJA KONTROLIŠE POŠTUJE LI SE SKRAĆENO RADNO VREME: Od 84 kontrolisana lokala u Beogradu samo 1 kažnjen

Beograd -

BEOGRAD - Epidemiološke i mere o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata u Beogradu u najvećoj meri se poštuju, izjavila je gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović i dodala da su sinoć pregledana 84 lokala od kojih je jedan kažnjen jer nije poštovao radno vreme.

Navela je da je pregledano i 78 maloprodajnih objekata i šest tržnih centara, te da su svi poštovali mere i radno vreme.

Dodala je da inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove u saradnji sa Komunalnom milicijom i Sanitarnom inspekcijom konstantno vrše kontrolu poštovanja mera i podsetila da su izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti proširena ovlašćenja i Komunalne inspekcije.

Navela je da se od jula sprovode kontinuirane kontrole i precizirala da je izvršeno više od 6.000 pregleda i da su data 232 prekršajna naloga.

"Od 25. novembra izvršena su 1.202 pregleda i naplaćeno više od dva miliona dinara. Kontrolišemo sve, od ugostiteljskih objekata, kafića, restorana, maloprodajnih objekata, tržnih centara, frizerskih i kozmetičkih salona", rekla je Božović za Studio B, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Božović je navela da kazne nisu male i pozvala sve da i dalje poštuju mere za dobrobit svih.

Podsetila je da su za pravna lica kazne 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, za odgovorna lica u pravnom licu 50.000, a za fizička lica 5.000 dinara i naglasila da cilj nije kažnjavanje, već bezbednost građana i zdravlje čitavog društva.

Božović je rekla da će se i ubuduće vršiti kontrola poštovanja mera koje usvoje Republički i Gradski štab za vanredne situacije.

"Inspekcija, kao i mnoge službe, ima problema sa zaražavanjem zaposlenih, ali se organizujemo i naši ljudi su na terenu. Radimo svakodnevno, imamo noćne i dnevne kontrole, tako da ćemo ukoliko mere budu pooštrene i mi pooštriti kontrole", rekla je Božović, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track