Najnovije vesti

CENA OD KOJE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI Najskuplji stan u BG prodat za više od MILION EVRA! Evo gde se nalazi i koje je kvadrature
Foto: Shutterstock

najskuplji kvadrat stana prodat za 9.632 evra

CENA OD KOJE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI Najskuplji stan u BG prodat za više od MILION EVRA! Evo gde se nalazi i koje je kvadrature

Beograd
12:01h

U Srbiji je prošle godine prodato nekretnina u vrednosti oko 4,2 milijarde evra, što je bez obzira na kovid pandemiju više nego u prethodne tri godine, a najskuplji kvadrat stana prodat je za 9.632 evra u Beogradu na vodi, objavio je Republički geodetski zavod.

Tako je 2019. ukupan obim novčanih sredstava na tržistu nepokretnosti iznosio oko 4,1 milijardu evra, godinu dana ranije 3,6 milijardi a 2017. godine 2,97 milijardi.

Republičkom geodetskom zavodu lane su dostavljena ukupno 143.154 ugovora, a skoro četvrtina se odnosila na promet u Beogradu.

Kada je reč o cenama, najskuplji kvadrat stana u Srbiji lane je prodat na ekskluzivnoj lokaciji Beograd na vodi i koštao je 9.632 evra po metru kvadratnom.

U starogradnji najviša cena po kvadratu plaćena je za stan u beogradskoj opštini Stari grad, u Ulici Kralja Petra i iznosila je 4.452 evra.

Stan za koji je u 2020. godini izdvojeno najviše novca - 1.461.000 evra, površine je 431 metar kvadratni i nalazi se na teritoriji opštine Stari grad, u Ulici Strahinjića bana.

Naskuplje kuće su prodate u beogradskom naselju Dedinje, a najskuplji kvadrat poslovnog prostora u Novom Sadu i koštao je 11.026 evra po kvadratu.

Tržište nepokretnosti je najveći udar zbog pandemije pretrpelo na prelazu iz prvog u drugi kvartal, a u drugoj polovini godine zabeležilo je nagli oporavak.

Broj kupoprodaja je lane bio veći za dva odsto u odnosu na 2019. godinu.

Najmanji broj ugovora zabeležen je u aprilu - 2.150 dok je nagli skok registrovan u junu kada su sklopljena 10.774 ugovora.

Tržište nepokretnosti je bilo najaktivnije u oktobru kada je registrovano 13.097 ugovora, što je za 22,3 odsto više u odnosu na oktobar 2019. godine.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: Shutterstock/ Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...