AKCIJA ČIŠĆENJA BEOGRADA UVELIKO U TOKU: Uređuju se podzemni prolazi koje decenijama niko nije održavao
Foto: Beoinfo/Predrag Mitić

REŠAVANJE PROBLEMA PRESTONICE

AKCIJA ČIŠĆENJA BEOGRADA UVELIKO U TOKU: Uređuju se podzemni prolazi koje decenijama niko nije održavao

Beograd -

Svi podzemni prolazi u Beogradu biće uređeni, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i naveo da će biti zamenjene pokretne stepenice, stavljene nove rampe za osobe sa invaliditetom, postavljeno obezbeđenje i sigurnosne kamere, te da će se posebno voditi računa o održavanju i čistoći podzemnih prolaza.

Vesić je podsetio je uređenje podzemnih prolaza deo akcije čišćenja grada koja je, kaže, uveliko u toku.

"Ovih dana očišćeno je više od 40 deponija. Uklanjamo grafite, a jedna od akcija je uređenje podzemnih prolaza, koji su izgrađeni 80-ih godina prošlog veka, a koji su u međuvremenu propali jer ih niko nije održavao", rekao je Vesić za Pink, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Naveo je da je prošle godine urađena koncesija i nađena kompanija koja je dobila mogućnost da se reklamira u podzemnim prolazima, a koja zauzvrat ima obavezu da o svom trošku uredi sve podzemne prolaze.

"Već smo uradili podzemni prolaz u ulici Jurija Gagarina, a završen je i podzemni prolaz na Ušću, koji je bio u jako lošem stanju, s obzirom na to da je često plavio. Sada radimo podzemni prolaz kod Sajma, koji je takođe u lošem stanju, jer svaki put za vreme obilnijih kiša ovde su se plavili objekti", rekao je Vesić.

Najavio je da će biti uređena i dva podzemna prolaza na Terazijama, kao i da će biti zamenjene nastrešnice na ulazu.

"Našli smo način da rešimo pitanje podzemnih prolaza i da već ove godine rešimo i taj problem koji decenijama niko nije rešavao", rekao je Vesić, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track