PLANIRANA DOGRADNJA NASELJA CERAK VINOGRADI: Stanovi, bazen, sportski kompleks, park! Evo gde će sve to da se gradi
Foto: Instant Google street view printscreen

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove

PLANIRANA DOGRADNJA NASELJA CERAK VINOGRADI: Stanovi, bazen, sportski kompleks, park! Evo gde će sve to da se gradi

Beograd -

BEOGRAD - Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije komercijalne zone izmedu ulica Jablaničke, Vinogradskog venca i kompleksa dečje ustanove na području Gradske opštine Čukarica.

Površina obuhvaćena planom iznosi oko 5,65 hektara i nalazi se u okviru prostorne kulturno-istorijske celine "Naselje CerakVinogradi", a na njoj je planirana gradnja stanova, kulturnog centra, sportskog kompleksa sa bazenima i parka.

Odlukom Vlade Srbije od 25. januara 2019. godine, naselje Cerak vinogradi (Cerak I i Cerak II) postalo je prvo kompletno savremeno stambeno naselje stavljeno pod nadležnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda.

U planu se navodi da su sve intervencije u okviru prostorne kulturno-istorijske celine moguće uz maksimalno poštovanje već stvorenog konteksta prostorne organizacije, kao i da je za sve radove u prostoru neophodno pribaviti uslove za preduzimanje mera tehničke zaštite, koje izdaje Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Javni uvid traje do 10. juna 2021. godine svakog radnog dana od 9 do 18 časova, u suterenu zgrade Gradske uprave grada Beograda u Ulici 27. marta br. 43-45.

Javna sednica Komisije za planove Skupštine grada Beograda, održaće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulice kraljice Marije br. 1 (sala na 20. spratu), 6. jula 2021. godine, u 13 časova. U toku javne sednice, sva prisutna fizička i pravna lica koja su podnela primedbe u vezi sa Nacrtom plana u pisanom obliku, mogu obrazložiti primedbe pred Komisijom za planove Skupštine grada Beograda.

Ceo tekst javnog uvida u Nacrt plana detaljne regulacije može se pogledati na linku www.beograd.rs/lat/gradski-oglasi-konkursi-i-tenderi/1782948-javni-uvid-u-nacrt-plana-detaljne-regulacije-komercijalne-zone-između-ulica-jablanicke-vinogradskog-venca-i-kompleksa-decje-ustanove-gradska-opstina-cukarica

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track