KAFOPIJE, SVI PUTEVI VODE KA KALENIĆU: Za vikend na Vračaru Festival dobre kafe
Foto: Bojan Đorđević

prvi put

KAFOPIJE, SVI PUTEVI VODE KA KALENIĆU: Za vikend na Vračaru Festival dobre kafe

Beograd -

Gradska opština Vračar, za vikend (12/13. juna) organizuje premijerni „Festival DOBRE kafe 2k21.“ koji je namenjen svim beogradskih kafopijama.

kafa
foto: Bojan Đorđević

Početak je zakazan za 11 časova i program će, oba dana, trajati do 19 časova, a svi koji krenu ka Njegoševoj 77 (zgrada GO Vračar), mogu da očekuju besplatnu degustaciju najboljih kafa kao i takmičenje za šampionsku festivalsku kafu, koju će birati posetioci.

„Posle šest godina, Beograd ima priliku, da se pokaže da je grad kafe. Vračar kao Gradska opština nezvanično ima titulu „najkafenijeg dela Beograda“, pošto ima najviše popijenih kafa po glavi stanovnika, tako da je prirodno da se premijerni „Festival DOBRE kafe 2k21.“ organizuje baš ovde. Ponosni smo to ćemo izabrati najbolju kafu festivala i što ćemo imati dva velika događaja za sve ljubitelje kafe“, najavljuje sjajan događan direktor i osnivač festivala Bojan Đorđević.

Pred Vračarcima ali i ostalim Beograđanima je svetska premijera, kao i regionalni kafe događaj za sva vremena.

kafa
foto: Bojan Đorđević

„ Svi koji dođu za vikend imaće priliku da uživaju u planetarnoj premijeri espreso art tehnike, odnosno da vide preko 60 slika koje su nastale od ostataka espreso kafe. Slike su krenule da putuju svetom, došle na tri kontinenta pored Evrope, a svi koji dođu videće portrete poznatih karakternih regionalnih ličnosti u sklopu izložbe „Moje nijanse kafe“, tako da će Beograđani imati priliku da pored konzumiranja dobre kafe uživaju u umetnosti od kafe“, poručuje Đorđević.

Program „Festivala DOBRE Kafe 2K21.“ traje za dane vikend od 11 do 19 časova i ulaz na festival je besplatan, kao i sve degustacije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track