RADOJIČIĆ: Usvajamo planska dokumenta od značaja za dalji razvoj Beograda
Foto: Beoinfo

gradonačelnik beograda

RADOJIČIĆ: Usvajamo planska dokumenta od značaja za dalji razvoj Beograda

Beograd -

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je na današnjoj sednici Skupštine grada da je u pitanju jedna od značajnijih sednica jer se pred odbornicima nalaze brojne i važne tačke dnevnog reda.

– Naime, posebno je važno što se među njima nalazi veliki broj predloga planskih akata, jer na taj način stvaramo preduslove za dalji razvoj našeg grada. Tu pre svega mislim na Plan detaljne regulacije za Linijski park, koji je inicijalno bio ideja predsednika Vučića od pre nekoliko godina, kada je video slične modele u svetu. Radujem se što smo svi zajedno počeli da razvijamo ideju o Linijskom parku, i što je 50 mladih arhitekata bilo angažovano za osmišljavanje ovog projekta koji će doprineti kvalitetnijoj životnoj sredini. Siguran sam da će ovaj park biti još jedna turistička atrakcija u našoj prestonici – istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je ukazao na još jedan važan planski dokument o kojem će odbornici danas raspravljati.

– Pred vama je i predlog plana kojim se stvaraju preduslovi za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti. Važno je da zaposlenima u službi bezbednosti izađemo u susret kako bismo rešili njihova stambena pitanja. Pored toga, ovim planom predviđena je i izgradnja kompleksa Bio kampus, modernog naučnog centra koji će se nalaziti u blizini Instituta za genetiku, Instituta „ Torlak“ i Farmaceutskog fakulteta, a u okviru kojeg je predviđena izgradnja zgrade Biološkog fakulteta, što je posebno važno jer Biološki fakultet do sada nije imao svoju zgradu. Takođe, u okviru ovog kompleksa biće izgrađeni i novi vrtić, studentski dom, i posebno važan Centar za sekvencioniranje genoma – dodao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, značajne tačke današnje sednice su i davanje imena Skveru Milene Dravić i Dragana Nikolića, kao i odluka o podizanju spomenika Dušku Radoviću.

– Drago mi je što se pred nama ponovo nalaze predlozi odluka kako za dodelu naziva ulica, skverova, tako i za podizanje spomenika, jer samo tako čuvamo uspomenu na velikane iz naše bliže i dalje prošlosti, negujemo kulturu sećanja i odajemo počast svim onim ljudima koji su dali velike doprinose za grad Beograd – dodao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Radojičić se ovom prilikom osvrnuo na pandemiju korona virusa i naglasio da je očigledno da nas očekuje težak period, te da svi zajedno moramo voditi dodatnu brigu o tome da se i u ovoj fazi pandemije borimo odgovorno i uspešno, kao i u prethodnom periodu. Gradonačelnik je pozvao odbornike da, svako u svom domenu koliko može, utiče i sugeriše sugrađanima da se vakcinišu.

– Jedino razgovorom, razjašnjavanjem dilema koje neki sugrađani imaju, možemo postići cilj da imamo još više vakcinisanih, kao i da na kraju pobedimo korona virus – kazao je Radojičić.

Gradonačelnik je izrazio veliku zahvalnost svim stručnim službama u gradu koje su na vrlo kvalitetan način pripremile sve planove o kojima će se danas raspravljati i poželeo srećan i uspešan rad odbornicima na današnjoj sednici.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track