KOMŠIJE IZ SOLITERA U MIHAJLA PUPINA ŽALILE SE KOMUNALNOJ: 3 godine ne mogu da žive od buba i smrada zbog neobičnih ljubimaca
Foto: RTS Printscreen

nesvakidašnje

KOMŠIJE IZ SOLITERA U MIHAJLA PUPINA ŽALILE SE KOMUNALNOJ: 3 godine ne mogu da žive od buba i smrada zbog neobičnih ljubimaca

Beograd -

BEOGRAD - Na Novom Beogradu, u stanu na 12. spratu stanari već godinama gaje golubove. Komšije se bune zbog nesnosnog smrada i, kako tvrde, buba koje izlaze iz tog stana. Nadležni znaju za ovaj problem, ali ne znaju kako da ga reše, objavio je RTS.

Stanari solitera u Bulevaru Mihajla Pupina 207 već tri godine žale se na smrad, perje i bube. Razlog su neobični "kućni ljubimci" koje je udomio stariji bračni par.

"To je jedan nesnosan smrad, jedna ogromna količina buba koja ide na stepeništu, koja ide u druge stanove. Golubovi kako uleću njima u stan, tako uleću i nama, ne postoji mogućnost nekog luftiranja stana, otvaranja prozora", rekao je Milan Korovljević, stanar i zamenik upravnika zgrade.

golubovi, soliter, Bulevar Mihajla Pupina
foto: RTS Printscreen

Prema njegovim rečima, da stvar bude crnja, od pojedinih komšija koji su radi da im se pomogne su tražili kutiju ili sanduk u koji će da sahrane mrtve golubove, što je kako kaže, potencijalno leglo zaraze.

Svaki pokušaj da razgovoraju sa komšijama o golubovima koje čuvaju u stanu završio se neslavno.

"Zamislite kad je tim ljudima nuđeno da im se na račun zgrade renovira ceo stan, da se okreči, da se stavi novi nameštaj, samo pod uslovom da izbace golubove i oni su to odbili, šta mi treba da kažemo", rekao je Korovljević.

Da sve bude još teže, reč je o komšijama koji su stari, teško pokretni i zavise od tuđe nege i pomoći. U želji da i njih čuju, novinari su pozvonili na vrata stana. Otvorila je žena koja se predstavila kao negovateljica i nije želela pred kamere.

"Ja ne mogu, ja ovde nisam niko i ništa, mislim samo dolazim da obiđem pacijente i to je to", rekla je negovateljica.

Skupština stanara je u protekle tri godine u više navrata pisala komunalnoj inspekciji i drugim nadležnim službama.

golubovi, soliter, Bulevar Mihajla Pupina
foto: RTS Printscreen

"Stanje je upravo onako kao što su vam stanari rekli, konstatovali smo to zapisnički, obratili smo se centru za socijalni rad, s obzirom da je situacija specifična. Što se tiče naših mera, preduzeli smo mere, zapisnički smo naložili da se stan očisti, da se dovede u red i doneto je rešenje posle toga da se stan očisti, dakle da se postupi po rešenju, sledeća od mera koju mi možemo je da podnesemo je zahtev sudiji za prekršaje", objasnio je šef odseka komunalne inspekcije Novi Beograd Vladimir Babić.

Ako bude podnet prekršajni postupak pred nadležnim sudom, teško pokretni stanari, za nemarno čuvanje golubova, mogu da plate novčanu kaznu i do 75.000 dinara. Izvesno je da ova kaznena mera neće rešiti problem, sve dok bude golubova na 12. spratu. Već dve godine stanari solitera u Mihajla Pupina 207 ne strahuju samo od korone.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track