Najnovije vesti

PLJUŠTAĆE KAZNE KAD KOMUNALNA POTEGNE FONOMETRE: Od 200.000 do MILION ko bude bučniji od zakona! Merenje kreće posle 20. oktobra
Foto: Shutterstock

Kontrola buke iz ugostiteljskih objekata

PLJUŠTAĆE KAZNE KAD KOMUNALNA POTEGNE FONOMETRE: Od 200.000 do MILION ko bude bučniji od zakona! Merenje kreće posle 20. oktobra

Beograd

BEOGRAD - Kontrola buke iz ugostiteljskih objekata na osnovu ovlašćenja koje je komunalna milicija dobila novim Zakonom o buci počeće nakon 20. oktobra, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je za televiziju Studio B istakao da većina ugostitelja "radi normalno i ne pravi probleme svojim komšijama", dok manji broj, posebno sa splavova, emituje glasnu muziku i "teroriše" Beograđane, i da je sada poslednji trenutak da ulože novac u mere zaštite od buke.

On je dodao i da će svaki komunalni milicionar biti opremljen uređajem za merenje nivoa buke, takozvanim "fonometrom", pa će moći da upozori i oduzme sredstva sa kojih se emituje muzika, ali i da zabrani rad ugostiteljskog objekta.

Zakonom o zaštiti buke je predviđeno da novčanom kaznom od 200.000 dinara komunalni milicionar može da kazni ugostitelja ako emituje buku iznad propisanih graničnih vrednosti, a ukoliko ponovi prekršaj, kazna je od 500.000 do 1.000.000 dinara.

Komunalni milicionar sada ima pravo da oduzme sredstvo sa kojeg se emituje glasna muzika, kao i da zatvori ugostiteljski objekat ukoliko se prekršaj ponovi.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja