USPEŠNA AKCIJA ĐAČKO PARKING MESTO: Školama uručena sredstva, sledećeg meseca donacije od BEBI PARKING MESTA
Foto: JKP Parking Servis

parking servis

USPEŠNA AKCIJA ĐAČKO PARKING MESTO: Školama uručena sredstva, sledećeg meseca donacije od BEBI PARKING MESTA

Beograd -

Uručenje nastavnih sredstava osnovnim školama u okviru akcije Đačko parking mesto

"Parking servis" je završio ovogodišnju sezonu akcije "Đačko parking mesto" u OŠ "Svetozar Miletić", uručenjem donacije u vidu nastavnih sredstava direktorima 33 osnovne škole sa područja zonskog sistema parkiranja.

Škole su, prema sopstvenim željama i potrebama, ove godine dobile 16 interaktivnih tabli sa projektorima, 5 računara, 9 razglasa i 6 multifunkcionalnih štampača. Ugovore o donaciji i opremu su direktorima škola uručili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

Uručenje nastavnih sredstava školama
foto: JKP Parking Servis

Vesić je istakao da je akciju pre pet godina pokrenuo Grad Beograd u saradnji sa „Parking servisom”, s ciljem da se od naplate sa „đačkog“ parking mesta školama obezbede neophodna nastavna sredstva.

- Sredstva su obezbeđena za 33 škole koje se nalaze u delovima grada gde je uvedeno zonsko parkiranje. Ukupna vrednost donacije je oko tri miliona dinara. Ovo je divna akcija i dokaz kako naša javna preduzeća mogu da ulažu u obrazovanje. Nastavićemo sa ovim akcijama, jer vozači koji se parkiraju na tim mestima znaju da novac doniraju za škole, naveo je Vesić.

Uručenje nastavnih sredstava školama
foto: JKP Parking Servis

On je podsetio da će u narednim mesecima još nekoliko škola na Novom Beogradu dobiti svoje „đačko“ parking mesto, jer se zona proširuje u tom delu prestonice za novih 5.000 mesta. Ova akcija započeta je 2015. godine, tako što su ispred svih osnovnih škola, koje se nalaze na području zonskog sistema parkiranja, obeležena „đačka“ parking mesta.

Prihod od parkiranja na ovim posebno obeleženim mestima, prikuplja se na godišnjem nivou i donira školama u vidu neophodnih nastavnih sredstava za svakodnevni rad u školi i organizaciju školski priredbi, akcija i manifestacija.

Uručenje nastavnih sredstava školama
foto: JKP Parking Servis

- Proširenjem zonskog sistema na teritoriji opština Zemun, Novi Beograd, Palilula i Zvezdara, ove sezone je još 8 osnovnih škola dobilo svoje „đačko“ mesto, a jedna od njih je i škola gde se sada nalazimo „Svetozar Miletić“. Veoma smo ponosni što možemo na ovaj način da pomognemo deci, koja su i sama iscrtala svoje parking mesto. Sledećeg meseca ćemo uručiti donaciju i od „bebi“ parking mesta našim porodilištima, a kako je u Zemunu sada plava zona i u okviru ove akcije ćemo podržati još jednu zdravstvenu ustavnovu, a to je zemunsko porodilište, rekao je Čupković.

Prikupljanjem prihoda od plaćanja parkiranja na „bebi“ parking mestima, obeleženim ispred četiri porodilišta u zoniranom području, kupuje se neophodna medicinska oprema ovim porodilištima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track