Reciklaža za mališane na Jevremovoj ulici susreta
Foto: Opština Stari Grad

Reciklaža za mališane na Jevremovoj ulici susreta

Beograd -

U centru Beograda, u nedelju, 17. aprila, održava se tradicionalna manifestacija „Jevremova ulica susreta”. Program je prilagođen svim generacijama, a pored dobre muzike i zabave, u Jevremovoj nas očekuje i bazar, mnoštvo radionica i svečani defile dece.

Tokom manifestacije, u okviru programa „Reciklaža za najmlađe“, mali Beograđani će uz mnogo zabave naučiti kako se pravilno odlaže otpad, zašto je važno reciklirati ga, koliko je važan i težak posao održavanja prestonice čistom i kako mi možemo dati doprinos očuvanju životne sredine. Mališani će imati prilike da pokažu znanje o reciklaži kroz nadmetanje ubacivanja reciklažnog otpada u specijalizovane kante za selekciju smeća koje će postaviti JKP „Gradska čistoća“. Oni koji pokažu najbolje znanje i veštinu biće nagrađeni, dok će ostalim učesnicima biti uručene utešne nagrade.

Mina Cakić iz JKP „Gradska čistoća“ pozvala je sve mališane da povedu i svoje roditelje, bake i deke i u nedelju dođu u Jevremovu: „Tu ćemo se družiti i učiti nešto i o reciklaži, ali i kroz igru i jedno malo nadmetanje pokušati da osvojimo i neke vredne poklone, ali i da uživamo sa drugarom Rokijem iz Patrolnih šapa, koji je takođe ekolog, pa dođite da zajedno nešto naučimo i kroz igru se zabavimo“.

Najmlađi će imati priliku da se zajedno sa komunalnim radnicima ovog preduzeća oprobaju u čišćenju beogradskih ulica klasičnom brezovom metlom, da se provozaju električnim specijalizovanim trotinetima koji olakšavaju posao komunalnim radnicima, ali i da se oprobaju u čišćenju otpada električnim uličnim usisivačima. Osim toga, JKP "Gradska čistoća" će u sklopu scenografije izložiti i mini električno vozilo za transport otpada u kom će mališani moći da se fotografišu.

Pročitajte više o celokupnoj manifestaciji i preuzmite program na sajtu Gradske opštine Stari grad.

Opština Stari grad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track