ČILEANAC PO ROĐENJU, A SRPSKI UNUK PO OPREDELJENJU: Obožava ćevape i rakiju, a derbi ne propušta! Otkrio i za koga navija
Foto: Printscreen/TV Pink

zaljubljen je u Beograd

ČILEANAC PO ROĐENJU, A SRPSKI UNUK PO OPREDELJENJU: Obožava ćevape i rakiju, a derbi ne propušta! Otkrio i za koga navija

Beograd -

Čileanac po rođenju, a srpski unuk po opredeljenju – to je Eksekjel Videla. Navija za Crvenu zvezdu, obožava domaće punjene paprike, ćevape u kafani jede uz narodnu muziku, a voli da kaže.

- Nije sve u parama, ima nešto i u ljudima. Srbi su najsrdačniji narod!

To je, kaže, shvatio 2019. i preselio se u Beograd. Tada je bio potpuno sam, a sada ima puno prijatelja.

Kako kaže, Beograd je prvi put posetio 2016. godine, a već 2019. rešio je da se preseli. Porodica i prijatelji kod kuće bili su iznenađeni i nisu očekivali da će doneti takvu životnu odluku.

- Imam porodicu u Francuskoj i tetka me je odmah pitala: „Šta ćeš na Balkanu? Dođi u Francusku kod mene! Mi smo deo Evropske unije, imamo visok standard“. Međutim, pitao sam je: „Šta ću ja u Francuskoj?“. Bio sam u Beogradu i odmah sam se u njega zaljubio, u vaš narod i rešio da ostanem – rekao je Čileanac.

Kaže da ima male poteškoće sa srpskim jezikom, ali da taj jaz premošćava kako odmiče vreme koje provodi u Srbiji. Obožava, kaže, derbije između Zvezde i Partizana, a odabrao je da navija za crveno-bele.

- Posećujem derbije i svaki put je LU-DI-LO! – kaže Videla. Obožava Jašara Ahmedovskog, a uz ćevape u kafani naručuje „Venčajte me sa njenom lepotom“. Ljubitelj je i Miroslava Ilića i Đanija jer, kako kaže, „No Đani, no party“.

Ističe da obožava da putuje Srbijom, upoznaje njene lepote i ima za cilj da našu zemlju predstavi svetu, a posebno njegovom narodu u Čileu, pa je čak i čileanska nacionalna televizija prošle godine posetila Beograd i napravila prilog o Srbiji.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja